Jyllands-Posten

Er det helt slut med plug-inhybrider?

En laeser overvejer en af de opladelige hybrider, men er i tvivl, da biltypen er udskaeldt, og interessen for den ikke er stor laengere.

- CHRISTIAN SCHACHT Thor Loldrup Christian Schacht, bilredaktø­r

Spørgsmål: Jeg vil gerne udfordre dig lidt på plug-in-hybrider, da det lyder til, at du ikke synes, at biltypen giver mening i Danmark. Jeg er i en langsom proces med at skifte min Hyundai i10 benzin fra 2017 ud med noget nyere og større. Den går ikke laengere, fordi vi er en familie på to voksne og to teenagere, som er kraftigt på vej til at nå deres fulde størrelse, og fordi vi ofte har brug for en traekkrog. Jeg vil helst ikke give mere end 150.000 kr. af hensyn til størrelsen på de månedlige afdrag. Jeg pendler 23 km hver vej til arbejde.

Vi kører ca. fire gange om året på familiebes­øg på Sjaelland og Lolland og ville ikke have noget imod at skulle lade op 30 minutter på sådan en weekendtur. Vi bor i et hus, og jeg ville heller ikke have noget imod at saette bilen til opladning hver dag, når jeg kommer hjem fra arbejde. Hvad ville dine hovedargum­enter vaere for, at jeg ikke skulle vaelge en plug-inhybrid. Jeg har set på bl.a. Kia Niro?

Svar: Det er ikke helt godnat med plug-inhybrider. For det første er det umuligt at finde en elbil til 150.000 kr. med anhaengert­raek. Derfor vil det vaere en mulighed at købe en Kia Niro plug-in-hybrid, og det er altså en biltype, der er faldet voldsomt i pris. Og så har du også fordelen ved, at du får en meget fornuftig pris for din Hyundai i10, der holder prisen godt. Prisen på en plug-in-hybrid er faldet med 20 pct. det seneste år ifølge Jan Lang, som er markedsana­lytiker hos Bilbasen.

Du skal dog vaere opmaerksom på, at Kiaen ikke har en varmepumpe, og det betyder, at benzinmoto­ren ofte kører for at varme kabinen op. Kan du vente lidt, måske nogle måneder, kan der måske danne sig noget omkring Ford Kuga plug-in-hybrid, så den kommer til at passe til dit budget.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark