Jyllands-Posten

Sundhed i hvert skridt

MBT fodtøj for livslang mobilitet I en verden, hvor bevaegelse er nøglen til et langt og sundt liv, fremstår MBT som en revolution inden for fodtøj. Med tre årtier på bagen, står Masai Barefoot Technology (MBT) som en bastion for ergonomisk og sundhedsfr­e

-

Kernen i MBT - Unik sålkonstru­ktion

MBT’s unikke såler er inspireret af Masaifolke­ts naturlige og sunde gangstil, samt ranke kropsholdn­ing. Denne patentered­e teknologi efterligne­r gang på bløde, naturlige over) "naturlig gang. Forbrugern­e oplever forbedret krops# ! ! ! ) øget blodcirkul­ation – hvilket er nødvendigt når vi % % % % ) ""

Giver dig sundhed og velvaere

MBT mindsker belastning­en på fødderne, og den rul") %

% % ) & " ! "

! "&

! ")

"" ! & stande. Skoene er skånsomme for hele kroppen og & % " "& hverdag. Den verdenspat­enterede sålkonstru­ktion skaber aktivitet i musklerne, reducerer ledsmerter og forbedrer din kropsholdn­ing samt balance. Den stive & & "& "

! ! ! & forfod.

! & % ! hele kroppen igang, så du ikke låser dig fast i en belastende stilling. Selve muskelakti­viteten giver øget ! " % "& & for diabetiker­e og gravide, mod lymfeødem samt & "

MBT har dokumenter­et effekt

MBT har gennem årene prioritere­t dokumentat­ion og videnskabe­lige undersøgel­ser af MBT fodtø

# # & har resulteret i adskillige uvildige undersøgel­ser. Alle ' ! ' resultatet er godkendt af uddannede forskere.

MBT kan dermed dokumenter­e de omtalte positive

" ! ' " ! - " "& " ! " ! "oplever effekterne.

Maerk forskellen med MBT

" ' ! ikke såler sikrer, at man går anderledes end i almin) & ! ! '

' ""og mere overskud i en travl hverdag. Man kan nem! '

"' '

Det “nye” MBT

Med fokus på fortsat innovation, forener MBT i dag et smartere design kombineret med reduceret rul. Disse moderne og lettere modeller, der stadig bygger på MBT’s kerneprinc­ipper om fysiologis­k

' # & ! #

( "' der støtter et aktivt og sundt liv.

MBT løbesko - Din motionspar­tner

For dem, der søger en blid start på løbe- eller gåture, eller som har brug for restitutio­n efter ultraløb eller skader, er MBT løbesko en ideel ledsager. Disse sko reducerer belastning­en på fødder og led, hvilket gør dem til et foretrukke­t valg for både nybegynder­e og erfarne løbere.

Godt fodtøj til din arbejdsdag

Til dem, der tilbringer mange timer stående eller % # ' ' - # "

! ! & ' "gør dem til et optimalt valg for sundhedsse­ktoren, detailhand­len og andre stående erhverv. &

MBT sikkerheds­sko - Sikkerhed og komfort

MBT sikkerheds­sko kombinerer robuste materialer med MBT’s ergonomisk­e sålkonstru­ktion, hvilket giver "&

% % ! % produktion­sfacilitet­er.

Forbliv aktiv

For naturelske­re og dem, der søger at forblive aktive " ' # ! "og sandaler. Disse er perfekte til både korte og lange gåture, kombineren­de komfort med stil - og i alt

"

Laes mere på www.mbtshop.dk

På baggrund af studiet vil jeg naermest fraråde, at man modtager medicinsk behandling, uden man også skruer op for sin fysiske aktivitet. Signe Sørensen Torekov, professor i stofskifte ved Københavns Universite­t

Ifølge forskerne bag studiet er det på baggrund af deres resultater relevant at overveje, om man fremadrett­et i hvert fald skal nuancere udskrivnin­gen af recepter på vaegttabsm­edicin. Samtidig mener forskerne bag, at man mere systematis­k bør anbefale, at modtagerne af behandling­en traener strukturer­et, så der er større sandsynlig­hed for, at de holder vaegten nede og bevarer de gavnlige effekter, hvis de stopper i behandling­en.

»På baggrund af studiet vil jeg naermest fraråde, at man modtager medicinsk behandling, uden man også skruer op for sin fysiske aktivitet, isaer hvis man ikke har taenkt sig at tage medicinen livslangt. Vi skal vaek fra tankegange­n om, at hvis man vejer mindre, så bevaeger man sig automatisk mere, for det er simpelthen ikke tilfaeldet. Det kraever struktur, støtte og vaneopbygn­ing,« siger Signe Sørensen Torekov.

Nye anbefaling­er?

Sådan lyder svaret også, hvis man spørger Rasmus Køster-Rasmussen. Han er laegefagli­g konsulent ved Dansk Selskab for Almen Medicin (DSAM), der er de praktisere­nde laegers faglige selskab, og som står bag anbefaling­erne til udskrivnin­g af medicin.

Han er ligeledes professor i vaegt og sundhed ved Københavns Universite­t, men har ikke haft noget at gøre med det omtalte studie.

»DSAM’s anbefaling­er for brug af fedmemedic­in er, at der skal vaere en konkret sundhedsge­vinst ved at udskrive det. Man kan sagtens have et for højt BMI og vaere sund og rask. Det sagt, kan der godt vaere patienter, hvor der er konkrete sundhedsge­vinster ved at udskrive vaegttabsm­edicin, men det skal selvfølgel­ig vejes op mod de risici og bivirkning­er, der også findes ved at tage medicinen,« siger han.

Samtidig understreg­er Rasmus Køster-Rasmussen, at dette studie alene ikke vil komme til at skubbe til DSAM’s anbefaling­er for udskrivnin­g af denne type laegemidle­r.

Først og fremmest er studiet ikke stort nok til, at man for alvor kan generalise­re ud fra det, siger han. Desuden mener han, at et års opfølgning ikke er nok til at drage konklusion­er om langtidsef­fekter.

»Det fremgår heller ikke, hvordan de har rekruttere­t deltagerne til studiet, men kun at flere er blevet skilt fra ad flere omgange. Det vil altså sige, at man har en selekteret gruppe tilbage, og det kan man ikke konkludere noget ud fra. Hvis det her skal overføres til den virkelige verden, er vi også nødt til at have resultater­ne på nogle rigtige mennesker, der ligner dem, man møder i virkelighe­den,« siger Rasmus KøsterRasm­ussen.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Siden Wegovy kom på markedet i december 2022 har over 100.000 danskere brugt vaegttabsm­edicinen. Arkivfoto: Martin Thomas Ford
Siden Wegovy kom på markedet i december 2022 har over 100.000 danskere brugt vaegttabsm­edicinen. Arkivfoto: Martin Thomas Ford

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark