Jyllands-Posten

Line Klingsheim sad i SAS-flyet, der landede i København efter melding om bombetruss­el

Politiet er kommet med en beroligend­e meddelelse efter mistanken, der fik to fly til at vende om og lande i Københavns Lufthavn. Alligevel mangler der stadig nogle oplysninge­r, mener en af passagerer­ne.

- JESPER HAUE HANSEN jesper.h.hansen@jp.dk

Fredag morgen var Line Klingsheim tilbage i den lufthavn, hvor en årelang skraek kan vaere blevet genaktiver­et efter en ubehagelig oplevelse dagen forinden.

Sammen med sin mand var den norske kvinde om bord på det SAS-fly, der blev beordret tilbage til Københavns Lufthavn under en tur til Stavanger torsdag eftermidda­g. Det samme skete for et Norwegian-passagerfl­y, der ligeledes var på vej til den norske by.

På det tidspunkt vidste passagerer­ne ikke, at der var tale om en »mistanke om en bombetruss­el«, som Københavns Lufthavn senere meldte ud.

»Vi havde lige spaendt sikkerheds­selerne for at lande som planlagt, da vi fik at vide, at flyet ikke havde fået tilladelse til at lande og måtte vende om. Folk begyndte at blive urolige, mens flypersona­let forsøgte at berolige os, selvom det ikke kunne fortaelle os så meget,« fortaeller Line Klingsheim.

Alvoren gik først op for hende, da flyet var tilbage i Københavns Lufthavn, og personalet begyndte at rode bagagehyld­erne igennem.

»Lidt panik«

»De dirigerede folk op forrest i flyet, og så var det, de begyndte at tjekke under saederne. Der var lidt panik,« siger hun.

Flypersona­lets reaktion var noget af det, der påvirkede Line Klingsheim mest.

»Jeg har vaeret bange for at flyve i mange år. Det er blevet bedre på det seneste, og jeg har bl.a. laert at kigge mod personalet, hvis der opstår lidt turbulens eller den slags. Hvis de reagerer roligt, kan jeg også tage den med ro. Men den her gang virkede de så stressede. Vi kunne maerke, at der var noget galt, men de var for fokuserede på opgaven til at kunne svare os på, hvad der skete,« siger hun.

Inde i flyet modtog en af passagerer­ne et link til en nyhedsarti­kel. Hans ven skrev, at der var meldinger om en bombetruss­el mod et Norwegian- og SAS-fly, der var landet i København.

»Det var meget ubehagelig­t,« siger hun og forklarer, at lettelsen først meldte sig, da passagerer­ne fik lov at forlade flyet:

»Det var blevet mørkt, og der var masser af politi, som fik os til at stå på en lang linje. Så kom der en hund og snusede til alle passagerer­ne, inden vi fik lov til at stige ind i en bus, så vi kunne blive kørt ind til terminalen, hvor vi ventede yderligere et par timer.«

Stadig uvished

Efter en overnatnin­g vendte hun tilbage til Københavns Lufthavn for at flyve hjem til Stavanger via Oslo. Dagen derpå er hun mest af alt taknemmeli­g for, at »situatione­n blev taget så alvorligt«.

Natten til fredag meldte Københavns Lufthavn ud, at begge fly er blevet undersøgt, og at der ikke er fundet nogen mistaenkel­ige genstande.

»Det er betryggend­e,« siger Line Klingsheim.

Omvendt haefter hun sig også ved, at der ikke er blevet leveret flere oplysninge­r om, hvad der aktiverede mistanken.

»Vi har ikke fået at vide, om der var tale om en prank, eller om det var resultatet af en større efterforsk­ning. Det er lidt ubehagelig­t. Det betyder også, at man bliver ved med at spekulere over, hvad der er sket,« siger hun.

Mest af alt er det en anden uvished, der fylder, lige da hun skal til at gå ind i flyet med kurs hjem mod Norge tidligt fredag morgen.

»Det er svaert at vide, hvordan jeg reagerer på at skulle flyve fremover. Jeg er bange for, at min flyskraek er vendt tilbage,« siger hun, inden hun tilføjer med et afvaebnend­e grin:

»Nu ønsker jeg mig bare at få en rolig tur hjem.«

 ?? ?? »Vi kunne maerke, at der var noget galt, men de var for fokuserede på opgaven til at kunne svare os på, hvad der skete,« siger passageren om flypersona­lets reaktion i SAS-flyet, der blev ramt af mistanke om bombetruss­el. Foto: Line Klingsheim
»Vi kunne maerke, at der var noget galt, men de var for fokuserede på opgaven til at kunne svare os på, hvad der skete,« siger passageren om flypersona­lets reaktion i SAS-flyet, der blev ramt af mistanke om bombetruss­el. Foto: Line Klingsheim

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark