Jyllands-Posten

Han vil vaere mester, ikke et offer

Peter Rosenmeier har vundet det meste i bordtennis. Hans identitet er bygget op om at vaere den bedste og vaere mere end et handicap.

-

Peter Rosenmeier er født handikappe­t. Men det har aldrig begraenset ham i noget. Tvaertimod.

Han er en af Danmarks mest vindende paraatlete­r.

Faktisk har Peter Rosenmeier, der fylder 40 år den 23. marts, vundet en medalje, hver gang han har deltaget i de paralympis­ke lege.

Og han har ligeledes vaeret verdensmes­ter.

»Parasport har rykket sig rigtig meget, siden jeg begyndte. Udviklinge­n og det at vaere med på rejsen har vaeret en stor del af min drivkraft,« siger Peter Rosenmeier.

Men det har vaeret en lang vej fra den lille by Hadsund i

Nordjyllan­d til at stå med de mange medaljer om halsen.

Hvor Peter Rosenmeier voksede op, spillede man enten håndbold, fodbold eller badminton.

Men det kan vaere udfordrend­e sportsgren­e, når man som Peter Rosenmeier er født med dysmeli, der har givet ham deforme arme og ben.

»Med bordtennis fandt jeg et rum, hvor mit handicap ikke var så begraensen­de, og jeg kunne vaere med på lige fod med mine jaevnaldre­nde kammerater,« siger han.

Peter Rosenmeier husker tydeligt det punkt, hvor det blev alvor med sporten.

I 2001, da han gik i 1.G på Hobro Gymnasium, havde han et møde med sin davaerende ungdomslan­dstraener.

Der blev lagt en konkret plan for fremtiden. Og den bar frugt, hvis man tager et kig på Rosenmeier­s meritter.

Sammen med journalist Asger Lind Krebs, der ligeledes er født med et handicap, er Peter Rosenmeier desuden forfatter til bogen ”Fri os fra medlidenhe­den”.

»Vi er bange for at såre«

I bogen tager Rosenmeier et humoristis­k opgør med samfundets i hans øjne misforståe­de hensyn og berøringsa­ngst over for mennesker med fysiske handicap.

»I Danmark er vi bange for at såre hinanden og traede hinanden over taeerne. Jeg kunne godt taenke mig, at vi som samfund blev bedre til at hjaelpe, men også til at stille forventnin­ger til folks succeskrit­erier,« siger han.

Og det passer i det hele taget Peter Rosenmeier godt at hjaelpe andre.

Ved siden af sin traening arbejder han i Parasport Danmark som ansvarlig på projekter med børn. Det er hans opgave at finde familier med børn, der har et fysisk handicap og hjaelpe dem ind i idraetsver­denen.

»Jeg har dels rigtig meget erfaring, jeg kan give videre, dels rigtig meget motivation, fordi jeg ved, hvor meget det kan forandre,« siger han.

Peter Rosenmeier­s personlige bordtennis­mål er fortsat at blive ved med at praestere, indtil den naeste generation er klar til at tage over. Der er stadig fuld skrue på karrieren.

Faktisk falder 40-års fødselsdag­en naesten ubelejligt. Peter Rosenmeier rejser i marts både til Italien, Polen og Singapore for at spille bordtennis.

»Fødselsdag­en bliver nok udskudt en smule. Men jeg skal have hele familien med til Paris, så jeg taenker, at vi kan fejre det, når jeg står med medalje nummer seks,« griner han.

Privat er Peter Rosenmeier gift med Marléen, som han har to døtre med.

Peter Rosenmeier,

bordtennis­spiller

 ?? ?? Peter Rosenmeier, der fylder 40 år den 23. marts, har vundet medaljer, hver gang han har deltaget i de paralympis­ke lege. I 2008 og 2016 tog han guld, mens han i 2004 og 2012 hev bronze med hjem til Danmark. På billedet ses han i Tokyo i 2021, hvor han vandt sølv. Foto: Charly Triballeau/ Ritzau Scanpix
Peter Rosenmeier, der fylder 40 år den 23. marts, har vundet medaljer, hver gang han har deltaget i de paralympis­ke lege. I 2008 og 2016 tog han guld, mens han i 2004 og 2012 hev bronze med hjem til Danmark. På billedet ses han i Tokyo i 2021, hvor han vandt sølv. Foto: Charly Triballeau/ Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark