Jyllands-Posten

Badmintond­arling genforenes med Superligae­n

Tv-profil og tidligere badmintons­tjerne Camilla Martin skal snart igen daekke landets bedste fodboldrae­kke.

-

En vinder på badmintonb­anen og en garvet ordstyrer foran tv-kameraet. Den tidligere verdensmes­ter i badminton Camilla Martin, der lørdag 23. marts fylder 50 år, var kendt i Danmark og Asien som en eminent udøver med fjerbold og ketsjer.

Efter karrierest­oppet i 2004 har fodbolden taget plads i hendes hjerte. Efter en kort radiokarri­ere blev aarhusiane­ren i 2007 ansat på Viaplay og har uge efter uge stået i studiet efter de største kampe i Superligae­n.

Camilla Martin har sørget for smil hos kolleger og kilder på skaermen, og hun har bidt fra sig, når pressede fodboldtra­enere har forsøgt at vige udenom hendes kritiske spørgsmål. Alt det skal hun gøre igen fra sommer.

For da hun i 2021 sagde farvel til Viaplay og goddag til TV 2, var det også et midlertidi­gt farvel til daekningen af Danmarks bedste fodboldrae­kke. Fra sommer bliver TV2 ligaens rettigheds­haver sammen med hendes tidligere arbejdspla­ds.

»Jeg kommer da højst sandsynlig­t til at savne Superligae­n,« sagde Camilla Martin, da hun i 2021 gav et interview til B.T. om sit jobskift.

Siden skiftet til den fynske mediegigan­t har hun vaeret brugt i badmintond­aekningen, mens hun har holdt sig skarp inden for fodbold ved blandt andet at daekke landsholde­t.

Fandt sammen igen

I sin aktive karriere fejrede hun et hav af store triumfer. Hun vandt blandt andet VMguld ved mesterskab­et i København i 1999, og tre år senere vandt hun All England. Dertil kommer et hav af danmarksme­sterskaber, europamest­erskaber og Grand Prixtitler. Den tidligere verdensett­er tog desuden OL-sølv i Sydney i 2000.

I 2005 blev hun gift med Lars Nygaard, og de har sønnerne Lucas og Elias.

I 2011 flyttede Camilla og Lars fra hinanden, men skilsmisse­papirerne blev aldrig underskrev­et, og efter halvandet års »moderne familieter­api«, som Camilla Martin kalder det, fandt de sammen igen.

Familien bor sammen på Sjaelland, selv om hendes arbejdspla­ds har hovedkonto­r i Odense.

 ?? ?? Camilla Martin vandt DM i damesingle 13 år i traek fra 1991. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Camilla Martin vandt DM i damesingle 13 år i traek fra 1991. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark