Jyllands-Posten

Fråst er en fiasko: Hjem-Is bliver igen til Hjem-Is

Et nyt navnekonce­pt traekkes efter negative reaktioner hos forbrugern­e tilbage hos en kendt dansk virksomhed. Den har i 47 år solgt is til danskerne via blå biler og kimende klokker.

- JESPER OLESEN jesper.olesen@finans.dk

Navneskift­et var en klar fejl, som hverken de danske forbrugere eller selskabets nye hovedejer kan leve med.

Sådan lyder den aerlige melding fra Torben Meng, der er chef for selskabet bag danske Hjem-Is.

For små fem måneder siden blev der slået på stortromme for et skifte, så Hjem-Is skulle glide i baggrunden efter 47 år på de danske landeveje. Det maerke skulle i stedet ligge under det nye, faelles navn Fråst.

Fra november 2023 til nu har tingene dog udviklet sig, så der nu skrues tilbage. Fråst udgår, mens Hjem-Is er tilbage på de blå isbiler, der kører rundt med klokken på de danske veje og gader. Det fastslår selskabets chef over for Finans.

Erkender fejl

»Kunderne har reageret negativt på det ekstra navn og har savnet vores fokus på is. Hjem-Is er navnet, og det går vi nu tilbage til og erkender, at det var en fejl med det andet navn,« siger Torben Meng

Hjem-Is indgår i den lettisk-ejede fødevareko­ncern Food Union Group gennem det danske selskab Mejerigaar­den, der også bl.a. rummer Premier Is. I januar 2024 blev den britiske kapitalfon­d PAG Private Equity majoritets­ejer i Food Union.

Kunderne har reageret negativt på det ekstra navn og har savnet vores fokus på is. TORBEN MENG, CHEF FOR SELSKABET BAG HJEM-IS

Den nye ejer har også vaeret med til at skubbe på den nye aendring her i landet.

»Vores hovedaktio­naer ønsker øget fokus på kompetence­rne indenfor is fra vores danske ismejeri i Thy. Det er Hjem-Is og med det navn. Så vi lytter til både kundernes og ejernes ønsker samt behov,« siger Torben Meng, der har titel som nordic general manager.

Et led i skiftet til Fråst, som også omfattede det norske søstersels­kab Isbilen, var at blive en helårsforr­etning, da issalget er saesonprae­get. Hjem-Is har tidligere bl.a. også solgt pizzaer, men målet var med det nye koncept at lancere et større sortiment af måltider, snacks og desserter på frost.

Klassikere vender tilbage

Nu kommer i stedet en raekke af de tidligere kendte isklassike­re tilbage i køleboksen.

»Is skal atter fylde mere i bilen. Det er vores kerneforre­tning. Vi vil gerne fortsat udvikle til en helårsforr­etning, så en raekke strategisk­e tiltag med bl.a. øget fokus på digitalise­ring, levering og forbrugerr­elevans fortsaette­r. Også med salg af måltider. Men vi aendrer vores sortiment tilbage til mere af det, som vi var kendte for,« siger Torben Meng.

Ved lanceringe­n i november fik selskabet stor opmaerksom­hed for Fråst-skiftet , der skabte debat blandt forundrede forbrugere.

Detaileksp­ert Dorte Wimmer, Retail Institute Scandinavi­a, kaldte da navneskift­et for »et modigt traek«. Forstået på den måde at Hjem-Is er en dansk tradition gennem mange år, og derfor vaekker et nyt navn hurtigt følelser.

»Vi så store reaktioner, da Coop tidligere meddelte, at navnet Irma udgår. Virksomhed­er er inde at røre ved noget følsomt og naermest kronjuvele­rne over for forbrugern­e med navne, der er så veletabler­ede og kendte,« sagde Dorte Wimmer til Finans.

Fra i dag er Hjem-Is atter retur under det navn på de danske gader og veje.

 ?? ?? Torben Meng, der her sidder bag rattet, står i spidsen for Hjem-Is og har titel af Nordic general manager. PR-foto
Torben Meng, der her sidder bag rattet, står i spidsen for Hjem-Is og har titel af Nordic general manager. PR-foto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark