Jyllands-Posten

Rentedyk efter tal fra Tyskland

-

Renten dykkede fredag, hvor der dog ikke var de store begivenhed­er for handlerne at orientere sig mod.

Derfor kunne de tage en puster oven på en begivenhed­srig uge.

Efter en let sivende tendens over dagen endte renten på den ledende danske statsoblig­ation i 2,37 pct., som var 4 basispoint lavere end torsdag eftermidda­g. Sidste uge blev lukket af med en rente på 2,47 pct.

Dagens vigtigste nøgletal kom fra Tyskland i form af IFO-indekset, der er baseret på en rundspørge blandt det tyske erhvervsli­v.

Erhvervsti­llidsindek­set steg i marts til 87,8 fra 85,7 måneden før. Og det var bedre end de ventede 86,0 ifølge Bloomberg News.

»Tilliden til den tyske økonomi er i en smule bedring. Forbedring­en kommer dog fra et svagt udgangspun­kt, så tilliden er stadig ikke prangende, og begejstrin­gen er nogenlunde afmålt,« skriver Jeppe Juul Borre, der er cheføkonom i Arbejderne­s Landsbank.

ECB-udtalelse

Fredag bød også på efterveer efter rentemøde i den britiske centralban­k, Bank of England, der torsdag fastholdt sin ledende rente på femte rentemøde i traek på 5,25 pct.

Også Robert Holzmann, der er ECB's østrigske medlem, var på banen fredag. Han pointerede ifølge Bloomberg News, at det ikke er selvskreve­t, at Den Europaeisk­e Centralban­k vil saenke sine renter i år.

»En rentesaenk­ning sker ikke automatisk eller i ethvert tilfaelde. De finansiell­e markeder er også nødt til at indprise det i deres forventnin­ger,« siger han ifølge Bloomberg.

Han påpeger hertil, at der er en raekke risici, som på nuvaerende tidspunkt ikke kan afvejes – blandt andet fordi der ikke er nok tilgaengel­ige data.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark