Jyllands-Posten

Hypet københavns­k restaurant på vej til Aarhus. Vi møvede os den anden vej for at finde ud af, hvad der er i vente

Konceptet er enkelt på restaurant Bouillon. Brasseriek­osten er billig, til gengaeld er der ikke noget med at sidde og haenge flere timer over en billig vin. Det er temmelig befriende.

- MORTEN NYSTRUP morten.nystrup@jp.dk

Allerede inden åbningen har restaurant Bouillon skabt opmaerksom­hed i Aarhus. Den prisbillig­e og tilsynelad­ende meget populaere restaurant fra Frederiksb­erg åbner en filial i Aarhus efter samme koncept, der stammer fra Paris: meget lav pris på maden og begraenset tid at indtage den i.

Bouillon flytter ind på i Europaplad­s i bunden af BPhuset som tidligere rummede konceptres­taurantern­e Café A og Dalle Valle. Siden har lokalet stået som en tom og trist påmindelse om idéer, der trods alt ikke klarede virkelighe­den. Men der skal nok blive gang i den, når Boullion åbner den 5. april, for ifølge restaurant­en er der allerede 7.000 bookinger i bogen.

Bouillon slår sig op på konceptet »stor oplevelse, lille regning«, men er det pengene, tiden og besvaeret vaerd at skaffe sig et bord? Det undersøgte vi en mandag eftermidda­g, og skal man tro københavne­rne og de lokale fra enklaven, så er svaret ja. Restaurant­en ligger ved siden af Frederiksb­erg Centret, og med vind i ryggen ankom vi tidligere end beregnet. Alligevel lykkedes det tjeneren at klemme os ind ved et bord før tid. Vi skulle bare vaere ude igen tilsvarend­e tidligere, lød det, og det var første tegn på, at man tager spisetiden seriøst, og det er helt fair.

Du har halvanden time, så er det ud. En høj omsaetning af gaester er en af grundene til, at priserne kan holdes på et rørende billigt niveau. Selv en mandag eftermidda­g var der kø ved skranken og fyldt ved alle borde. Det var en opsigtsvae­kkende blanding af unge studerende og pensionist­er samt alle mulige ind imellem, som havde fundet vej til restaurant­en, der åbnede i september 2023.

Tjenere på dupperne

På gulvet talte vi 12-14 tjenere, modne og på dupperne, som i højt tempo og med profession­el tilgang konstant tilbød mere af det gode brød og flere gange spurgte, om alt var, som det skulle vaere. Det var det.

Vi gik traditione­lt til vaerks, og det er øjensynlig­t en alternativ tilgang her på stedet. Menukortet­s priser er så lave, at mange vaelger at bestille flere forretter og hovedrette­r, som man så kan sidde og plukke i. Forretter koster mellem 19 og 47 kr., hovedrette­rne mellem 79 og 124 kr. og dessertern­e mellem 28 og 39 kr. Vin af uspecifik herkomst, øl og vand fås i størrelser fra en kvart til en hel liter, og man venter ikke laenge på nogen af delene.

Småplat servering

Rosérejer med aioli (37 kr.) og fransk løgsuppe (34 kr.) til forret. Fine serveringe­r uden så mange dikkedarer. Herefter gik vi begge ind på kortets dyreste hovedret, steak frites, som vist efterhånde­n har udviklet sig til at vaere en småplat servering i hovedstade­n med samme pinligheds­faktor som at bestille en IPA i baren.

Men vi er jo jyder og nød den udmaerkede bøf med sprøde fritter og kryddersmø­r til 124 kr. Det er billigt og saerdeles udmaerket til prisen.

Jydeindika­torerne må have vaeret tydelige, for i dialogen med tjeneren kom vi ind på restaurant­ens snarlige indryk i Aarhus. Hun var spaendt på, hvordan det skulle gå. Lave priser, god mad og en overordent­lig fornuftig balance mellem pris og kvalitet har dog aldrig skraemt en aarhusiane­r. Tjeneren fortalte, at trods de lave prisniveau­er på menukortet betalte man de ansatte en fornuftig løn og havde gode vilkår. Da var det, at den sidste bismag af mistro over for konceptet fortog sig.

Således opmuntret fik vi et reelt stykke 24 måneders comté med lidt sylt (29 kr.) samt rombrasier­et ananas med en kugle is med tydelige spor af vanilje (39 kr.).

Det var alt i alt en forrygende oplevelse. Vi var hurtigt ude igen, og af og til er det faktisk en befrielse, at også køkkenet har en bagkant, at maden ikke bliver kold, før tjeneren er faerdig med at fortaelle om den. Skal man i biografen, teatret eller bare videre i livet, er det rart at kende køkkenets og betjeninge­ns tempo. Der er tilsynelad­ende ikke noget at skamme sig over på Bouillon, hvor man har det princip, at gaesterne skal tro, at der mangler noget på regningen, som endte på 551 kr. for to maette og glade personer. Der manglede faktisk overhovede­t ingenting.

 ?? ?? Bouillons aarhusians­ke søsterrest­aurant åbner i begyndelse­n af april. Foto: Stine Bidstrup
Bouillons aarhusians­ke søsterrest­aurant åbner i begyndelse­n af april. Foto: Stine Bidstrup
 ?? ?? Stueetagen i BP-huset på Europaplad­s har vaeret udsat for lidt af hvert, rent madmaessig­t. Nu kommer der andre boller på bouillonen. Arkivfoto: Søren Vendelbo
Stueetagen i BP-huset på Europaplad­s har vaeret udsat for lidt af hvert, rent madmaessig­t. Nu kommer der andre boller på bouillonen. Arkivfoto: Søren Vendelbo

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark