Jyllands-Posten

Tidligere aarhusians­k toppolitik­er byder velkommen på Frederiksh­øj på en trist baggrund

Velgørenhe­dsmiddag skal skaffe udstyr til Ukraine.

-

I et samarbejde mellem den velgørende forening Ukraines Fremtid og Frederiksh­øj står en lokal trio bag en velgørenhe­dsmiddag den 4. april. Det er bestyrelse­smedlem og tidligere rådmand Laura Hay, der er gået sammen med Pernille Bonne Neisig samt Louise Laerke om at arrangere aftenen.

Den saerlige middag koster 5.000 kr. pr. kuvert, og overskudde­t går ubeskåret til foreningen Ukraines Fremtids arbejde i det krigshaerg­ede land.

»Udover at støtte en god og nødvendig sag ønsker vi med middagen selvfølgel­ig at skabe en uforglemme­lig aften – og kender man bare lidt til Frederiksh­øj, ved man, at middagen i sig selv bliver magisk,« siger Laura Hay.

Ukraines Fremtid begyndte som spontan hjaelpeakt­ion ved krigens begyndelse og er siden blevet en egentlig forening. Organisati­onen samler midler til indkøb af ambulancer og andre køretøjer samt medicinsk udstyr som bårer, blodvarmes­ystemer og sårklemmer. Der ydes støtte til både civile og militaere formål.

Aftenen byder på noget til både maven, hjertet og hjernen. For ud over den gastronomi­ske oplevelse vil deltagerne få førstehånd­sberetning­er fra nogle af de mennesker, der gentagne gange har vaeret dybt inde i Ukraine for at yde humanitaer hjaelp til ukrainske laegehold og soldater ved frontlinje­n. Medlemmer af Ukraines Fremtid var senest af sted i uge 8, så der venter aftenens gaester helt friske fortaellin­ger fra Ukraine.

»Det er kun få uger siden, sidste leverance blev sendt af sted, og til middagen får deltagerne et direkte indblik i situatione­n ved fronten, der med al tydelighed viser, hvorfor en indsats er nødvendig,« siger Pernille Bonne Neisig.

Udover at overskudde­t går direkte til foreningen­s arbejde, har Restaurant Frederiksh­øj på forhånd tilkendegi­vet, at man vil donere en del af kuvertpris­en til formålet.

Man kan laese mere om arrangemen­tet på Frederiksh­øj på Ukraines Fremtids hjemmeside.

 ?? ?? Sammen med Pernille Bonne Neisig og Louise Laerke står
Laura Hay (billedet) bag velgørenhe­dsmiddagen den 4. april. Foto: Casper Dalhoff
Sammen med Pernille Bonne Neisig og Louise Laerke står Laura Hay (billedet) bag velgørenhe­dsmiddagen den 4. april. Foto: Casper Dalhoff

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark