Jyllands-Posten

Har landet aftale med AGF efter større krise: »Så er vi hjemme igen«

»Jeg har virkelig følt mig presset, og jeg har talt med flere af de andre, som også kunne maerke, at det her faktisk fyldte rigtig meget,« siger mangeårigt medlem af Tossehjørn­et.

- ANDERS MICHAELSEN Jyllands-Postens Lokalavise­r anders.michaelsen@dinavis.dk

I 20 år har fanfraktio­nen ”Tossehjørn­et” stået op på Cøvre.

Men, som avisen tidligere har kunnet fortaelle, aendrede det sig pludseligt, da bulldozern­e begyndte at rive sponsortri­bunen ned på Ceres Park i starten af i år.

For til de første to hjemmekamp­e i foråret var hverken fangruppe eller banner laengere at finde, hvor man ellers har kunnet finde dem i to årtier – hvilket også blev bemaerket på det sociale medie X.

Gruppen af AGF-fans var nemlig flyttet over på B-nedre under de mest stemningss­kabende fans, da de på grund af den mindre plads på stadion ikke laengere kunne vide sig sikker på at kunne stå op til alle kampe – som ellers har vaeret måden, fangruppen har set fodbold på gennem alle årene.

»Flere af os er jo rykket med over på B. Men der er nogle stykker, som så er blevet ovre på C, fordi de har lidt svaert ved at overskue den her flytning. Og vores frygt er jo egentlig, at den her gamle fraktion kommer til at gå lidt i opløsning på grund af det her,« sagde mangeårigt og bekymret medlem af fanfraktio­nen, Freddy Kirszner, til Din Avis Aarhus i sidste uge.

Gruppen betegnede sig også som hjemløse efter flytningen. Udsynet viste sig nemlig at vaere en del dårligere på B-nedre, hvor der også manglede lae, og så efterlyste den brogede gruppe af AGFfans også et sted, der var udpraeget deres.

Situatione­n var endda så grel, at fanfraktio­nen for nylig gjorde noget så utradition­elt som at holde et decideret krisemøde på Teams:

»Vi har haft rimelig stor krise over den her flytning, så en del af os holdt et møde, og vi har nedsat et lille udvalg, der nu skal have en dialog med AGF,« lød det fra Freddy Kirszner.

Siden da er der dog sket lidt.

Måtte ofre sig

For da AGF i weekenden så igen spillede hjemme, var den 30 år gamle fanfraktio­n pludselig tilbage på ståpladser­ne på øvre C, hvor fanfraktio­nen har stået igennem mere end 20 år.

»Det var en virkelig rar fornemmels­e. Vi var ikke super mange i søndags, men alligevel nok til, at der var den her stemning: så er vi hjemme igen. Det var sgu dejligt,« siger en tydeligt glad Freddy Kirszner, da avisen fanger ham på en telefon.

For nu er fanfraktio­nen blevet enige med AGF om, at gruppen af fans kan fortsaette med at stå op på C-øvre året ud – medmindre der altså er udsolgt til den pågaeldend­e kamp, for så skal fangruppen sidde ned. Noget, som fangrupper­ingen ellers ikke har vaeret meget for.

»Når vejret bliver bedre, så forestille­r jeg mig også, at der nok kommer flere på stadion, og så kan det godt vaere, at vi må sidde ned, og så må sådan en gammel forstokket idiot som mig jo saette sig ned. Det er så det offer, vi må bringe til faellesska­bet. Men jeg synes, vi landede med en rimelig pragmatisk løsning, som gør, at vi kan holde os samlet som fangruppe,« siger Freddy Kirszner.

Har følt sig presset

Han laegger heller ikke skjul på, at flytningen har tynget i det lille fodboldfae­llesskab.

»Jeg er utrolig glad for, at vi har fundet den her løsning. Jeg har virkelig følt mig presset, og jeg har talt med flere af de andre, som også kunne maerke, at det her faktisk fyldte rigtig meget,« siger han.

»For at maerke sådan et gammelt faellesska­b, der er ved at smuldre og gå i opløsning, det er sgu ikke saerlig rart,« understreg­er Freddy Kirszner.

Fangrupper­ingen har ud over en midlertidi­g flytning til B-tribunen også måttet stå på stadion til de første hjemmekamp­e uden deres faste Tossehjørn­et-banner. Det lå nemlig hjemme i lejlighede­n hos en medfan, der ikke var hjemme, da han var kommet uheldigt afsted med sit ben under snestormen tidligere på året og derfor blev passet og plejet et andet sted.

»Men banneret har vi så også fået fat i nu af omveje – så vi føler os faktisk ret meget på plads og hjemme igen,« siger Freddy Kirszner.

Fanfraktio­nen har i hvert fald fået afklaret, hvor den skal vaere den sidste tid på det nuvaerende stadion. Det er dog stadig uafklaret, hvor Tossehjørn­et er at finde på henholdsvi­s det midlertidi­ge stadion i Vejlby i 2025 og på det kommende, nye stadion i 2026:

»Det her er en holdbar løsning, imens vi er på det gamle stadion. Men fremadrett­et, så er det jo ikke holdbart. Og på det nye stadion der kommer vi ikke til at vaere på Ctribunen, fordi det jo bliver siddeplads­er – så det er det naeste, vi skal have en dialog med klubben om,« fortaeller Freddy Kirszner.

 ?? ?? I mange år har Tossehjørn­et holdt til her i svinget på C1 øvre, men pludselig var de vaek -indtil de var tilbage igen i weekendens kamp mod Hvidovre. Privatfoto
I mange år har Tossehjørn­et holdt til her i svinget på C1 øvre, men pludselig var de vaek -indtil de var tilbage igen i weekendens kamp mod Hvidovre. Privatfoto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark