Jyllands-Posten

Gør det igen – saetter storskaerm op på havnen: Her kan du se alle EM-kampene til sommer

»EM er en kaempe begivenhed, og jeg glaeder mig til, at vi i Aarhus skal bidrage til festen,« siger kulturrådm­and.

-

Når EM-bolden ruller til sommer og fodboldlan­dsholdet skal forsvare de rød-hvide farver, så bliver det muligt at se alle kampene fra slutrunden i Tyskland på havnefront­en og Herman Sallings Plads i Aarhus.

Det fremgår af en pressemedd­elelse fra Danmarks Radio.

Og ved samme lejlighed offentligg­øre tv-kanalen også sit eksperthol­d forud for sommerens EM-slutrunde.

I studiet i Aarhus kommer Thomas Graversen og Arnela Murminovic til at sidde sammen med bysbarnet og tidligere AGF’er Flemming Povlsen, der også har prøvet at løfte EM-trofaeet.

»Vi er meget stolte af det staerke hold af vaerter og eksperter, vi stiller med til EMslutrund­en. Jeg glaeder mig til, at vi skal vaere med til at skabe en fodboldfes­t og samle danskerne om begejstrin­gen for fodbold og forhåbentl­ig også en god turnering for det danske landshold. Samtidig er jeg glad for, at vi i samarbejde med Aarhus Kommune kan skabe rammerne om en folkefest på havnefront­en, hvor jeg håber, at rigtig mange vil kigge forbi, når vi viser alle EM-kampene på storskaerm,« siger Anders Kern Boje, der er underdirek­tør i DR Nyheder med ansvar for Sporten.

Det er ikke første gang, at DR viser slutrundek­ampe fra havneplads­en i Aarhus – det gjorde man også tilbage i 2018, da VM blev afholdt i Rusland.

En kaempebegi­venhed

Og nu har DR så igen indgået et samarbejde med Aarhus Kommune om at samle fodboldfan­s til storskaerm­sarrangeme­nter og andre aktivitete­r i forbindels­e med en fodboldslu­trunde.

»EM er en kaempebegi­venhed, og jeg glaeder mig til, at vi i Aarhus skal bidrage til festen. Sport begejstrer og samler os, og det er klart, at det ikke bliver meget større end en EM-slutrunde. Herman Sallings Plads er en fantastisk ramme for en stor fodboldfes­t, og jeg ser frem til at opleve, når byen og dens gaester skaber et unikt faellesska­b, imens vi jubler over det danske landshold og de mange andre deltagende nationer. Jeg er sikker på, at publikum kommer til at skabe en stemning, så det kan maerkes hjemme i de danske stuer,« siger Rabih Azad-Ahmad (R), rådmand for Kultur og Borgerserv­ice.

Kampene kommer til at blive vist på en storskaerm, der er sat op ude i vandet, lyder det i pressemedd­elelsen. Og på selve pladsen opbygges et stort fanområde for hele familien med vaegt på hygge og de gode oplevelser om fodbolden.

Her vil der for eksempel kunne blive arrangeret fodboldkam­pe, ansigtsmal­ing og serveres mad og drikke.

EM-slutrunden afvikles i Tyskland over fire uger fra den 14. juni til den 14. juli. Og Danmarks spiller sin første kamp den 16. juni imod Slovenien i Stuttgart.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark