Jyllands-Posten

Vi bliver helst hjemme, men: Saerligt tre lande traekker i danskerne til påske

Selvom det er mest populaert at rejse indenfor landets graenser, vaelger lidt flere end hver tiende danske påskefroko­sten med familien fra og tager til udlandet.

- TOM NØRGAARD

Der er få dage til, at mange danskere holder påskeferie. En højtid som man forbinder med spirende forår og påskefroko­ster med den naermeste familie. Og størstedel­en af de danskere, som planlaegge­r at rejse i påskedagen­e, regner da også med at gøre det indenfor landets graenser.

Ifølge en ny undersøgel­se fra Kantar Media for Europaeisk­e ERV rejser 30 pct. eller naesten en ud af tre adspurgte til andre dele af Danmark i deres påskeferie, og dermed er Danmark højtidens mest populaere destinatio­n.

15 pct. regner med at rejse til udlandet, og her er der en raekke klare favoritter. Tyskland er den mest populaere destinatio­n blandt danskerne, der planlaegge­r at rejse til udlandet i påske, mens Frankrig kommer på en andenplads, og Spanien får en tredjeplad­s.

»Påsken er en traditione­l højtid, som danskerne gerne vil nyde sammen med deres familie og venner. Her er der mange, der samles til påskefroko­ster og andre sjove påskeaktiv­iteter, som kan vaere grunden til, at mange bliver hjemme eller holder påskeferie i Danmark. Påskeferie­n varer i udgangspun­ktet fem dage, så det vil vaere oplagt for nogle at tage en miniferie i storbyer som f.eks. Berlin eller Paris. Det kan vaere medvirkend­e til, at mange har valgt netop Tyskland og Frankrig i påskeferie­n,« siger Peter Steen Olsen, økonomidir­ektør og talsmand for Europaeisk­e ERV.

Hos Danmarks største rejseselsk­ab, Spies har man også haft travlt frem mod påske.

»Vi oplever, at folk har booket i bedre tid end tidligere, både nu her op til påskeferie­n og til den vinterferi­e, vi lige har vaeret igennem. Mange af vores gaester har ret specifikke ønsker til hotel og flyafgange, og de ved godt, at man derfor skal vaere hurtig på tasterne. Og nu her, hvor påsken falder lidt tidligt, vil man isaer gerne garantere sig, at man kan komme langt nok vaek, så de høje temperatur­er er sikret,« siger kommunikat­ionschef Sofie Folden Lund.

Ifølge undersøgel­sen fra Kantar venter en ud af ti danskere dog til i sidste øjeblik med at beslutte sig til, om eller hvortil de evt. vil rejse i påsken.

Undersøgel­sen er foretaget blandt 1.086 danskere i alderen 18-79 år.

 ?? ?? Tyskland er det land, som flest danskere besøger i påsken. Foto: Getty Images
Tyskland er det land, som flest danskere besøger i påsken. Foto: Getty Images

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark