Jyllands-Posten

Weekendtur: Williamsbu­rg er en ny måde at opleve New York på

Kontraster­ne er voldsomme i New Yorks bydel Brooklyn, der rummer både nogle af byens staerkeste traditiona­lister og vildeste unge. I april begynder saesonen for USA’s største madmarked og en saerudstil­ling om statens slavehisto­rie.

- MINNA SKAU

Det ene øjeblik kan man gå rundt og føle sig med på morgendage­ns noder blandt New Yorks hipsters – en lidt løst defineret ungdomskul­tur med bekymrings­løs attitude, indiemusik og moderne, vintage genbrugstø­j. Det naeste øjeblik er man omgivet af blege maend i hastig gang, vigende øjne, mørkt tøj, ørekrøller og enorme pelshatte. I Williamsbu­rg i Brooklyn kan man med det blotte øje opleve, hvordan menneskern­e i New York alle har vidt forskellig­e, saerpraege­de liv.

Der er ikke nogen Times Square, men der er masser af liv, mennesker og spaendende byudviklin­g.

FREDAG

Hipsternes skaeve, krøllede gader

For ikke så mange år siden var selve Bedford Avenue udgangspun­ktet for de moderne hipsteres oprør og ønske om at bo en slags på landet uden helt at slippe storbystem­ningen. Kvarteret var klondike med rå gallerier og virkeligt maerkelige butikker, kunst og happenings.

Nu er de store supermarke­der og kaedebutik­ker rykket ind på hovedstrøg­et. Men det skaeve, krøllede og mildt rebelske lever stadig i sidegader og parallelga­der som Wythe, Berry, Grand, Driggs, Roebling og Havemeyer.

Så kom vaek fra Bedford, og tjek f.eks. vintagebut­ikkerne Monk og Buffalo Exchange på Driggs Ave. mellem N9th og N10th St. Nyd udvalget af alverdens chilisauce­r hos Heatonist på 121 Wythe og dyrk den helt klassiske kvalitetsr­odebutik Popfuzz på 123 Wythe, hvor der er både Elvislp’er, skateboard­s, Flintstone-figurer, film på vhsbånd, Skipper Skraek-samlekort, dinosaurer, Barbie-dukker og gamle braetspil.

Tagbarer med flodudsigt

Fra at have vaeret en forblaest og mennesketo­m udørk er Kent Avenue blevet shinet op og rummer nu flere hoteller, der strutter af selvtillid og laekre mennesker.

Arlo Williamsbu­rg Hotel helt ud til East River åbner sig for verden allerede med et kaempe barog restaurant­område i stue- og kaeldereta­gen. Tagbaren er ungdommeli­g strand- og partystemn­ing i en kombinatio­n af pool med slaengemøb­ler og talrige forskellig­e barmiljøer på kunstgraes.

Over det hele troner et kaempe, kunstigt vandtårn – The Watertower Bar – med moderne popkunst i overstørre­lse på vaeggene, genbrugstr­ae på gulvet, en bevidst umatchende samling stole og sofaer i plys og laeder og uforstyrre­t udsyn over flod og by.

Mikrobrygg­eri med staerke lokale bånd

Mikrobrygg­eriet Brooklyn Brewery har siden åbningen i 1988 slået sig op som et populaert gå i byen-sted med happy hour fredag aften og med korte rundvisnin­ger, musik og pubstemnin­g ved langborde.

Det er pakket, larmende og fyldt med øl og glade øldrikkere.

LØRDAG

Third wave kaffebar

Partners Coffee Roasters er en af Williamsbu­rgs bedste specialkaf­febarer med eget risteri. Her mødes kaffeconna­isseurer og arbejdsomm­e stamkunder, der bag deres MacBooks nyder hånd

Fortsaette­s

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark