Jyllands-Posten

Danskerne klager dagligt over flyselskab­er

Danskerne klager omkring 2.000 gange om året over flyselskab­er, saerligt ved forsinkede fly. Det viser ny opgørelse, som Trafikstyr­elsen har foretaget for Gjensidige og Gouda Rejseforsi­kring.

- HENRIK BAUMGARTEN

Forsinkede og aflyste fly giver hvert år frustratio­ner blandt danske rejsende. Og der kommer flere tusinde klager over flyselskab­er fra danskere, der mener de har ret til kompensati­on i forbindels­e med problemer, der er opstået på en flyrejse.

Det viser en ny opgørelse, som Trafikstyr­elsen har foretaget for Gjensidige og Gouda Rejseforsi­kring, skriver Gouda i en pressemedd­elelse.

Hvor der sidste år, 2023, var 1.899 klager fra danskere til Trafikstyr­elsen over flyselskab­er, så lå tallet de to foregående år på et naermest identisk niveau på 2.070 og 2.190 klager.

Til trods for at det er et fald fra tiden under pandemien, hvor der alene i 2020 var godt 6000 klager, så er tallet alligevel et tegn på, at danskere er blevet opmaerksom­me på deres rettighede­r, når der opstår problemer på flyrejsen, lyder vurderinge­n fra Louise Hertzum Andersen, chef for forretning­sudvikling i Gouda Rejseforsi­kring.

Forsinkels­er giver flest klager

»Det er altid vigtigt at kende sine rettighede­r, når man har købt en flybillet. Vi oplever løbende henvendels­er fra kunder, der beder om hjaelp til at få rådgivning, hvis de har oplevet problemer i forbindels­e med en flyrejse,« siger Louise Hertzum Andersen.

I opgørelsen fra Trafikstyr­elsen står det klart, skriver Gouda i pressemedd­elelsen, at hvor det tidligere var aflyste fly, der var den mest udbredte årsag til at klage, så har det både sidste år og i dette års første måneder vaere forsinkels­er, der har udløst flest klager.

»Det tyder på, at passagerer­ne er blevet mere opmaerksom­me på, hvilke muligheder der er for at klage over forskellig­e typer af haendelser, og det er en positiv ting set fra et forbrugers­ynspunkt,« siger Louise Hertzum Andersen og tilføjer:

»Men samtidig er det vigtigt at understreg­e, at det ikke er alle forsinkels­er, hvor man får medhold i en klage. Reglerne er ret klart definerede, så man kan også komme langt ved selv at undersøge, hvordan man er stillet.«

Louise Hertzum Andersen, chef for forretning­sudvikling i Gouda Rejseforsi­kring

Passagerer­ne er blevet mere opmaerksom­me på, hvilke muligheder der er for at klage over forskellig­e typer af haendelser, og det er en positiv ting set fra et forbrugers­ynspunkt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark