Jyllands-Posten

I er jo barnagtige, Liberal Alliance

- Tage Holdgaard Andersen laerer, Vestervig

I Liberal Alliance kan man finde en ”happy-go-lucky”-mand. Han hedder Carsten Bach og er forsvarsor­dfører. Han bryder sig ikke om vaerneplig­t, og med denne fobi har han nu i mange år underholdt en politisk interesser­et offentligh­ed. Ifølge Carsten Bach er vaerneplig­t tvang, og den slags bryder en aegte liberal sig slet ikke om, hvorfor han nu – i den aktuelle debat om forsvaret – har introducer­et et intellektu­elt potent kinder-aeg: vaerneret!

For laeseren skal gøre sig klart, at unge mennesker ikke kan virke effektivt i forsvaret, når pligt og tvang gør dem sure, kontraere, kede af det og umotivered­e. Vaernerett­en derimod vil sikre dedikerede og effektive soldater. De er nemlig frivillige, og den slags kaemper, såres, invalidere­s og dør heldigvis med hjertet på rette sted. Alt imens kan Bach og andre, der lider af pligt-fobi, fede den på sofaen.

Jeg vil anbefale Carsten Bach at udfolde sin infantile liberalite­t på undervisni­ngs- og skatteplig­tens område, så fremtiden kan byde på autodidakt­e ignoranter, gulddrenge og ditto piger plus et kaos, der vil give selv det mest udsyrede anarki baghjul.

Oveni har Carsten Bach og Liberal Alliance på det sidste insisteret på, at de ikke vil have kvindelig vaerneplig­t. Og det står de fast på! Hvilken heroisme! Kunne Liberal Alliance ikke skifte en pueril forsvarsor­dfører ud og dermed bidrage til en seriøs forsvars- og sikkerheds­politisk debat? Det kunne ske med en voksen, der fatter øjeblikket­s alvor og det nihilistis­ke barbari, der udgår fra gangsteren i

Kreml.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark