Jyllands-Posten

Barbie-stjerne bag filmprojek­t om kendt computersp­il

Margot Robbie er senest kendt som skuespille­r i og producer af megahit-filmen ”Barbie”. Nu har hun kastet sig over et nyt film-projekt.

- HELENE KRISTINE HOLST helene.k.holst@jp.dk

Lad os bare vaere helt aerlige. Jeg laegger alle kort på bordet her:

Jeg er … Begejstret!

Alt det, jeg legede med som barn, er ved at blive til virkelighe­d på det store laerred. I spidsen for det hele står én og samme kvinde:

Margot Robbie.

Den australske skuespille­rinde er senest kendt fra megahit-filmen ”Barbie”, som hun producered­e og spillede hovedrolle­n i. Filmen var en stor succes over det meste af verden – måske på naer Sydkorea, men det er en anden historie.

Baseret på dukken af samme navn handlede filmen om det stykke legetøj, piger i generation­er har leget med.

Nu lyder det ifølge flere amerikansk­e medier, herunder The Independen­t, at Margot Robbie med sit produktion­sselskab har kastet sig over et nyt filmprojek­t i samme boldgade.

Denne gang en film baseret på det verdensoms­paendende computersp­il, som saerligt kvinder – ligeledes i generation­er – har kastet sig over: ”The Sims”.

Hvis du har rundet 35+ på aldersskal­aen – og saerligt, hvis du er en mand – kan min entusiasme risikere at ryge hen over hovedet på dig.

I så fald: Lad mig forklare.

Et spil saerligt for kvinder

Spillet går i alt sin enkelthed ud på at styre et menneske eller en hel familie gennem livets udfordring­er på jobmarkede­t, i kaerlighed­en eller – som alle jo kender til – når et rumvaesen kigger forbi nabolaget.

Spillerne kan indrette huse, udleve deres indre arkitekt eller designe en hel by med shoppingst­eder, grønne parker og kurbad.

”The Sims” udkom første gang som computersp­il i år 2000. Siden er talrige udvidelses­pakker samt genudgivel­ser af spillet i en version 2, 3, 4 og snart 5 sendt på markedet.

Nøgleringe, tøj, smykker, puder og duftlys med computersp­illets ikoniske grønne diamant som logo kan erhverves. På hjemmeside­r og

Facebook findes fora med entusiaste­r fra hele verden, der mødes virtuelt for at diskutere spillets muligheder. ”Simlish” er sproget, der tales i spillet. Det kan laeres på nettet.

Spillet er solgt i flere hundrede millioner kopier – saerligt til kvinder, hvis man skal tro udviklerne­s egne tal.

Den amerikansk­e spilvirkso­mhed EA står bag spillet. Ifølge hjemmeside­n Gamerant.com har EA i et tidligere jobopslag skrevet, at ”The Sims” har en meget »unik spillerbas­e«. EA anførte, at 60 pct. af ”The Sims 4”-spillerne var kvinder i alderen 1824 år på det tidspunkt.

En uvidenskab­elig gennemgang i denne skribents hukommelse vidner om samme tendens fra skolegårde­n og ”The Sims”-grupperne på Facebook.

Ligesom med Barbie-dukken har ”The Sims” altså i høj grad tiltalt kvindekønn­et, selvom maend over hele verden også dykker ned i den forunderli­ge og virtuelle verden.

På sociale medier er nyheden blevet modtaget med blandede følelser blandt de såkaldte simmers, som er betegnelse­n for spillerne. De fleste lader til at afvente resultatet, før de faelder deres dom.

I mellemtide­n er der kun tilbage at sige »sul, sul« – altså den mest brugte hilsen på ”simlish”.

 ?? Foto: Chris Pizzello / AFP ?? Skuespille­ren Margot Robbie har også et produktion­sselskab.
Foto: Chris Pizzello / AFP Skuespille­ren Margot Robbie har også et produktion­sselskab.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark