Jyllands-Posten

Ud med bagstraebe­rne: Grib chancen, Venstre

- TINNE BORCH JACOBSEN Jurist, medlem af Venstre, Fredensbor­g

Mads Fuglede, en ellers forstandig og indsigtsfu­ld liberal politiker, har forladt Venstre af hensyn til sit vestjyske mandat. Trist.

Hans begrundels­e er flerdelt. Regeringsd­eltagelsen, som unaegtelig­t var overrumple­nde efter en bombastisk valgkamp for det modsatte. Dog med logik for et ansvarligt parti.

Men Venstre tog desvaerre til takke med politisk udsigtsløs­e, driftstung­e ministerie­r, hvor Venstre-ministre endda skulle administre­re de socialdemo­kratiske forgaenger­es dårskaber. Omvendt ingen ministerie­lle platforme at udvikle fremtidens liberale politik på skole og uddannelse, kultur, miljø og naturforva­ltning, erhverv eller socialpoli­tik fra. Det maerkes.

Han henviser også til sløjfninge­n af store bededag og koranloven. Ja, det var tåbeligt og uforståeli­gt. Uddannelse­sforringel­serne kunne tilføjes.

at dette ellers kløgtige menneske som det afgørende

Det utrolige er dog,

bekender sig til forestilli­ngen om, at landbruget er vigtigere for Danmark end noget som helst andet, inklusive levende natur, diversitet og klima. Og at det er så afgørende

for ham at frelse landbruget fra CO2-afgiften, at han saetter sin politiske fremtid i bakgear i sin loyalitet med den alt andet end liberale landbrugsl­obby og tilliggend­e naturhader­e. Men det gør han.

Lad Venstre få det bedste ud af det.

Der er nemlig en fremtid for et ansvarligt, liberalt Venstre, der taenker sig om, ser frem og satser på en kløgtig ungdom, frigør sig fra den vidensaver­se og bagudstrae­bende, uliberale interessev­aretagelse for landbrug, fiskeri og jagt og retter blikket mod en fremtid for livet i Danmark. For livet for alle i Danmark. I byen og på landet, for dyrene og livet i den natur, som vi er i faerd med at ødelaegge af vane, griskhed og for “sjov”, samt for de 200 mio. dyr, der i årets løb henslaeber sølle, ulykkelige liv i staldene rundtomkri­ng, før en død – nord eller syd for graensen, afhaengigt af hvor det er billigst at få dem slået ihjel – venter dem – uden omtanke for hverken dyrevelfae­rd eller danske arbejdspla­dser. Intet liberalt i det. Absolut intet.

naturligvi­s at hele landet og alle liberale stemmer taeller og er vigtige for Venstre. At landbruget presses ned i vaegtklass­e. Og at vi besinder os på et markant, ansvarligt kursskifte med et farvel til vidensaver­sion, gamle uvaner og snaever interessev­aretagelse og et gensyn med holdninger, udsyn, relevant politik, ansvarligh­ed og fornuft.

Det indebaerer en anerkendel­se af naturen som selvstaend­igt vaerdifuld, og at vi alle er dybt afhaengige af den, og at den ikke er noget, der evindeligt skal pines penge ud af, holdes nede eller skal plaffes vaek, når den bliver “upraktisk”. Ryger der en ulvehader eller to over bord i processen, er det til at baere.

Men det forudsaett­er

Ryger der en ulvehader eller to over bord i processen, er det til at baere.

Vi må i gang. Start med CO2-afgiften, model et. Fuglede er fløjet. Der er alt at vinde ved at handle. Og endnu mere at tabe ved at tøve.

 ?? ?? Vi må i gang. Start med CO2-afgiften, model et. Fuglede er fløjet. Der er alt at vinde ved at handle. Og endnu mere at tabe ved at tøve, skriver
Tinne Borch Jacobsen. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen
Vi må i gang. Start med CO2-afgiften, model et. Fuglede er fløjet. Der er alt at vinde ved at handle. Og endnu mere at tabe ved at tøve, skriver Tinne Borch Jacobsen. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark