Jyllands-Posten

Forsvarsev­ner hjaelper storskytte på holdet

Håndboldsp­illeren Niclas Kirkeløkke har fået sit gennembrud på landsholde­t, efter at Nikolaj Jacobsen opfandt en ny rolle.

- /Ritzau/

Selv når man er en af verdens bedste håndboldsp­illere på sin position, kan man havne i skyggen.

Det måtte højrebacke­n Niclas Kirkeløkke, der tirsdag 26. marts fylder 30 år, sande i lang tid, når han var med på et yderligt mandat på det danske landshold.

Den hårdtskyde­nde håndboldsp­iller fra fynske Ringe har stået i skyggen af verdensstj­ernen Mathias Gidsel på det succesfuld­e håndboldla­ndsholds højre back.

Det gør Kirkeløkke sådan set stadig, men med en fiks manøvre er der pludselig plads til, at begge får masser af spilletid.

Modsat klejne Gidsel er Kirkeløkke et muskelbund­t, og det er saerdeles brugbart i landsholde­ts forsvar.

Derfor kan Kirkeløkke daekke backen i forsvaret, og så bliver han skubbet ud som højre fløj i angrebet, selv om det ikke er hans vante position.

Ingen naerkampe på fløjen

Han takker landstraen­er Nikolaj Jacobsen for at taenke kreativt i bestraebel­serne på at få gavn af Kirkeløkke­s uomtvistel­ige evner.

Den taktiske manøvre vandt indpas under VM i 2023, hvor Danmark endte som verdensmes­ter.

»Nikolaj fandt en rolle til mig, som ingen overhovede­t havde taenkt på. Det har gjort, at jeg har fået al den spilletid, selv om jeg konkurrere­r med verdens bedste

højre back,« sagde Niclas Kirkeløkke til Ritzau ved EM i Tyskland i januar.

Han påpeger også, at han slipper for naerkampe og en masse slid ved at blive placeret på landsholde­ts fløj i angrebet. På klubplan i tyske Rhein-Neckar Löwen spiller han primaert på sin vanlige plads i bagkaeden. Det var også fra det udgangspun­kt,

han tidligere var en stor profil for GOG hjemme i Herreligae­n.

Niclas Kirkeløkke er søn af den tidligere ungdomslan­dsholdsspi­ller Gun-Britt Kirkeløkke. Også herrespill­erens moster og lillesøste­r gør eller har gjort sig i tophåndbol­d.

Privat danner han par med P3-vaert Marie Hobitz.

 ?? ?? Niclas Kirkeløkke er rap på fødderne og har et veludvikle­t skudrepert­oire. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Niclas Kirkeløkke er rap på fødderne og har et veludvikle­t skudrepert­oire. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark