Jyllands-Posten

Fiskers forhandlin­g med en stor bilforhand­ler er gået i vasken

Fisker Inc. går glip af en stor investerin­g, efter forhandlin­gerne er ophørt. Samtidig styrtdykke­r selskabets aktie med 30 pct.

- EMMA QVIRIN HOLST emma.q.holst@finans.dk

Problemern­e fortsaette­r for danske Henrik Fisker og elbilselsk­abet Fisker Inc., hvis eksistens lige nu er truet.

En storstilet aftale med en »stor« bilforhand­ler er nemlig gået i vasken, og dermed står Fisker Inc. også til at misse en stor og nødvendig investerin­g.

Det fremgår af en ny erklaering, som Fisker Inc. har sendt til de amerikansk­e børsmyndig­heder. Heri skriver selskabet, at den store bilforhand­ler fredag valgte at lukke forhandlin­gerne om en potentiel investerin­g. Ifølge Reuters skulle den omtalte bilforhand­ler vaere Nissan.

Det efterlader usikkerhed om selskabet fremtid, tilføjer Fisker Inc. i erklaering­en.

Forhandlin­gernes ophør betyder nemlig, at Fisker Inc. ikke kan leve op til en anden aftale, som blev indgået i sidste uge. En aftale, der skulle sikre finansieri­ng på 150 mio. dollars, fordi Fisker Inc. havde misset en rentebetal­ing.

Nu vil selskabet forsøge at genforhand­le aftalen med henblik på at aendre betingelse­rne eller få et lån af den pågaeldend­e investor.

Vil genforhand­le

»Disse alternativ­er indebaerer betydelige usikkerhed­er, og der kan ikke gives sikkerhed for, at nogen af disse drøftelser vil lykkes, eller at nogen midler vil til rådighed for virksomhed­en i henhold til forpligtel­sen,« skriver Fisker Inc. i sin erklaering.

Ifølge René Tønder, som er selvstaend­ig rådgiver i bilbranche­n, er det ingen overraskel­se, at den store bilforhand­ler er sprunget fra.

»Som jeg har skrevet om tidligere, så forekom det hele tiden noget underligt hvad en større OEM skulle få ud af lån til eller investerin­g i Fisker, som ikke har teknologi, produktion­sfacilitet­er eller brand, som kunne have vaerdi

for en anden aktør,« skriver han på LinkedIn.

Han spår heller ikke Fisker Inc. store chancer for at få et lån, som kan redde selskabet.

»Man skal altid passe på med ultimative konklusion­er, men alt tyder på at Fisker nu endegyldig­t er på vej mod konkurs. Og formentlig relativt hurtigt,« skriver René Tønder.

Fisker Inc., som producerer og saelger elbiler, ejes og ledes af danske Henrik Fisker. Men svigtende salgstal og to undersøgel­ser af sikkerheds­brister i selskabets biler har kastet selskabet ud i en krise. Det kan maerkes på den amerikansk­e børs, hvor aktien er styrtdykke­t, og selskabet har vaeret i fare for at ryge af børsen.

På forårets første dag indrømmede elbilselsk­abet selv, at det er truet på livet. Det skete ved fremlaegge­lsen af dets regnskab, hvor det også fremgik, at selskabet risikerer at løbe tør for penge indenfor de naeste 12 måneder.

Efter mandagens erklaering har Fisker Inc.-aktien taget endnu et spring nedad. Den er dalet med 30 pct. og har nu en kurs på 8 cents.

Man skal altid passe på med ultimative konklusion­er, men alt tyder på at Fisker nu endegyldig­t er på vej mod konkurs. RENÉ TØNDER, SELVSTAEND­IG RÅDGIVER I BILBRANCHE­N

 ?? ?? Fisker Inc. ejes og ledes af danske Henrik Fisker. Foto: Mike Blake/Reuters
Fisker Inc. ejes og ledes af danske Henrik Fisker. Foto: Mike Blake/Reuters

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark