Jyllands-Posten

Tesla er igen havnet i bilbranche­ns skammekrog ANKENAEVN FOR BILER

En kunde klagede 10 uger efter køb af en spritny Model Y til Tesla over en revne i bilens infoskaerm.

- MICHAEL STENVEI michael.stenvei@finans.dk Kilde: Ankenaevn for biler

Efter et 2023 med danmarksre­kord i bilsalg er Tesla nok engang sendt i skammekrog­en af Ankenaevn for biler.

Oplevelsen er ikke ny for den amerikansk­e elbilkaemp­e, der to gange tidligere har taget plads i bilbranche­ns skammekrog.

Første gang var årsagen, at Tesla afviste at give en utilfreds kunde 5.000 kr. i erstatning for en uønsket softwareop­datering af en Tesla Model 3. Anden gang tabte Tesla en batterifej­de med en kunde, som havde kørt 141.827 km i en Model S.

Den seneste sag handler om en ny Model Y købt af klageren den 1. maj sidste år for 442.990 kr.

Da køberen henter den spritnye bil, bemaerker han et maerke i traepanele­t under forruden.

Fejlen bliver udbedret hjemme hos Tesla-ejeren den 28. juni, hvorefter han tager bilen på arbejde.

Den nye Tesla-ejer arbejder på Nordsøen, hvorfor bilen stod parkeret i 14 dage, indtil ejeren var retur. Det var han den 12. juli sent om aftenen.

Han tager bilen hjem, men naeste dag opdager han i dagslyset, at der er kommet en revne i nederste højre hjørne på bilens store infoskaerm.

»Indklagede (Tesla Motors Denmark ApS, red.) meddeler, at det ser ud til, at revnen er kommet ved fysisk overlast,« fremgår det af klagesagen.

Meldingen overrasker den nye Tesla-ejer, som peger på, at såfremt det er tilfaeldet, må synderen vaere Tesla-reparatøre­n,

der var forbi den 28. juni for at skifte det ødelagte traepanel.

Det bliver imidlertid aftalt, at ejeren skal dukke op den 24. august til et vaerksteds­tjek. Det gør han, men kun for at få at vide, at »skaden ikke daekkes med begrundels­en, at der er gået for lang tid«.

Derefter klager Tesla-ejeren til ankenaevne­t med et krav om 25.000 kr. i erstatning svarende til, hvad det vil koste at skifte den ødelagte skaerm.

I behandling­en af sagen har Ankenaevn for biler bl.a. fået forelagt et foto af den revnede skaerm, ligesom Teslas udenlandsk­e sagsbehand­lere har bidraget med forklaring­er og indspark i sagen.

Tesla til lommerne

Her lyder det bl.a., at reparatøre­n den 28. juni umuligt kan have forvoldt skaden, fordi han alene skiftede panelet under forruden.

»Desuden er det relevant at bemaerke, at kunden har haft råderetten over bilen siden den oprindelig­e overleveri­ng, hvor sagen ikke blev naevnt,« anfører Tesla.

Ankenaevne­ts tre medlemmer laegger imidlertid til grund, at skaden enten var til stede eller undervejs, da kunden fik overdraget den nye bil, fordi bilen kun var 10 uger gammel, da der blev reklameret over skaden.

»Indklagede skal derfor udbedre manglerne ved at udskifte skaermen,« afgør ankenaevne­t, som samtidig fastslår, at sker udskiftnin­gen ikke, har køberen ret til et afslag på 25.000 kr.

Oveni skal Tesla betale 19.000 kr. plus moms i sagsomkost­ninger, fordi Tesla som en af de eneste bilimportø­rer ikke er medlem af ankenaevne­t.

Om elbilkaemp­en har betalt sagsomkost­ningerne, fremgår ikke af sagen. Til gengaeld står det klart, at

Ankenaevn for biler er et privat ankenaevn godkendt af erhvervsmi­nisteren.

Bag naevnet står forbrugero­rganisatio­nen FDM og de tre brancheorg­anisatione­r AutoBranch­en Danmark, Dansk Bilbranche­råd og DI Bilbranche­n.

Naevnet behandler forbrugerk­lager fra private bilejere, der har købt en bil til mere end 10.000 kr. eller har fået foretaget en reparation/serviceyde­lse til mere end 1.500 kr.

Det koster 400 kr. at klage til ankenaevne­t.

Formålet med klagebehan­dlingen er primaert at finde en forligsmae­ssig løsning af sagen.

Kun i de tilfaelde, hvor dette ikke er muligt, bliver sagen behandlet og afgjort af ankenaevne­t.

Tesla er ikke medlem af nogen af de tre brancheorg­anisatione­r, men er alene medlem af De Danske Bilimportø­rer.

Efterkomme­r en forhandler ikke ankenaevne­ts afgørelse, er eneste mulighed for klageren at bringe sagen for retten.

Tesla hverken har udskiftet skaermen eller betalt kunden 25.000 kr.

Af samme grund er Tesla nu endt i ankenaevne­ts såkaldte udhaengssk­ab, hvor bilbranche­ns brodne kar udstilles til skue for omverdenen i et år.

For øjeblikket er der 47 sager i udhaengssk­abet. Tesla er imidlertid eneste bilproduce­nt, der er at finde skammekrog­en.

Vaelger Tesla at udbedre skaden eller betale 25.000 kr. i afslag inden den 18. januar 2025, fjernes klagesagen fra udhaengssk­abet.

 ?? ?? Tesla Model Y satte danmarksre­kord sidste år med et salg af 17.955 fabriksnye biler. En af disse biler endte efterfølge­nde som en klagesag i Ankenaevn for biler. Nu er sagen afgjort. Foto: JP
Tesla Model Y satte danmarksre­kord sidste år med et salg af 17.955 fabriksnye biler. En af disse biler endte efterfølge­nde som en klagesag i Ankenaevn for biler. Nu er sagen afgjort. Foto: JP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark