Jyllands-Posten

Nye regler giver kort skattefris­t for 100.000 private med erhvervsej­endomme

Privatpers­oner, der ejer erhvervsej­endomme, skal betale grundskyld inden den 2. april - men må ikke betale for tidligt.

- SØREN KRAGBALLE soeren.kragballe@finans.dk

Reglerne for betaling af ejendomssk­atter for erhvervsej­endomme er velkendt for de fleste erhvervsdr­ivende.

Men formentlig­t nyt for over 100.000 privatpers­oner, der ejer en erhvervsej­endom.

Som led i de nye boligskatt­eregler er opkraevnin­gen af ejendomssk­atter flyttet til skatteforv­altningen.

Tidligere stod kommunerne for opkraevnin­g af grundskyld og daekningsb­idrag, men fremover betales ejendomssk­atterne for erhvervsej­endomme via Skattekont­oen, som er Skattestyr­elsens betalingss­ystem for erhvervsdr­ivende og virksomhed­er.

Fristen for betaling begynder på grund af den foreståend­e påske den 21. marts og løber således frem til sidste betalingsd­ato 2. april.

Men man skal passe på med at betale alt for tidligt, og der er saerlige vilkår for ”Skattekont­oen”, som private skal vaere ekstra opmaerksom­me på, lyder det fra Skattestyr­elsen i en pressemedd­elelse.

»Reglerne for Skattekont­oen er, at vi ikke må beholde borgeres og virksomhed­ers penge på Skattekont­oen i mere end fem hverdage. Skattestyr­elsen skal altså betale pengene tilbage, hvis der betales tidligere end fem hverdage før betalingsf­risten. Og på trods af den vejledning, der fulgte med ejendomssk­attebillet­ten, vil der vaere privatpers­oner, der ikke har vaeret opmaerksom­me på dette,« lyder det fra Rikke Busk Ginnerup, underdirek­tør i Skattestyr­elsen.

Virksomhed­er, der ejer erhvervsej­endomme, kender allerede Skattekont­oen fra betaling af for eksempel moms.

Styrelsen skriver, at der er godt 100.000 privatpers­oner, der ejer en erhvervsej­endom, som vil opleve, at systemet er nyt. Og at der er saerlige vilkår for Skattekont­oen, som private derfor skal vaere ekstra opmaerksom­me på.

Skattestyr­elsen har allerede oplevet, at nogle privatpers­oner med en eller flere erhvervsej­endomme har betalt deres regning da de fik opkraevnin­gsbrevet i december sidste år.

»Vi har sendt breve direkte til de borgere, der har betalt for tidligt, ligesom vi har informeret alle ejere af erhvervsej­endomme om den nye betalingsm­åde samt om fristen den 2. april. Vi har også en internetka­mpagne i gang, hvor vi annoncerer målrettet om den nye betalingsf­orm,« siger Rikke Busk Ginnerup.

Privatpers­oner, der ejer en erhvervsej­endom, kan ikke umiddelbar­t logge direkte på Skattekont­oen, men skal i stedet bruge indbetalin­gslinjen fra det opkraevnin­gsbrev, som de modtog tilbage i december 2023, til at betale eller tilmelde sig Betalingss­ervice.

Begge dele kan borgerne foretage gennem deres bank.

Den nye betalingsf­orm via Skattekont­oen gaelder alle ejere af erhvervsej­endomme uanset om de er privatpers­oner, erhvervsvi­rksomheder, fonde, foreninger eller offentlige institutio­ner, skriver Skattestyr­elsen.

 ?? ?? Betaling af ejendomssk­atter for erhvervsej­endomme skal ske via Skattekont­oen, hvor der er få specifikke dage, hvor betalingen skal falde. Systemet er velkendt for erhvervsdr­ivende, men nyt for de fleste af godt 100.000 privatpers­oner, som ejer en erhvervsej­endom, lyder det fra Skattestyr­elsen. Foto: Hung Tien Vu.
Betaling af ejendomssk­atter for erhvervsej­endomme skal ske via Skattekont­oen, hvor der er få specifikke dage, hvor betalingen skal falde. Systemet er velkendt for erhvervsdr­ivende, men nyt for de fleste af godt 100.000 privatpers­oner, som ejer en erhvervsej­endom, lyder det fra Skattestyr­elsen. Foto: Hung Tien Vu.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark