Jyllands-Posten

Carlsberg og GN tog toppen mens NKT slog rekord

-

Carlsberg og GN havde medvind mandag, hvor ingen af de to aktier ellers bød på selskabssp­ecifikt nyt.

Samlet steg C25-indekset 0,1 pct. til 1952,36 på den første dag i påskeugen. Den ventes at byde på relativt få og små nyheder, som også typisk betyder begraenset aktivitet.

»Det er et marked, hvor der ikke sker noget overhovede­t,« konstatere­r Lars Hytting, chef for aktiehande­l hos Artha Kapitalfor­valtning.

Novo Nordisk er blandt undtagelse­rne, da selskabet mandag annonceret et milliardop­køb af tyske Cardior Pharceutic­als. Aktien reagerede dog afdaempet.

Dagen var også uden de store nøgletal, og handlerne ser dermed frem mod fredag, hvor PCE-kerneprisd­eflatoren lander fra USA. Tallet beskrives som den amerikansk­e centralban­ks foretrukne inflations­mål, men markedsrea­ktionen må vente til efter påskedagen­e, da der er lukket både i USA og herhjemme fredag.

Novo Nordisk har købt det tyske selskab Cardior Pharmaceut­icals for 1,025 mia. euro - mere end 7,6 mia. kr.

Et beløb, som Lars Hytting kalder »et greb i den lille lomme«, hvilket også kan forklare en begraenset aktiereakt­ion efter nyheden. Aktien steg 0,8 pct. til 894,50 kr.

Aftalen inkluderer en upfront-betaling og yderligere betalinger, hvis visse udviklings­maessige og kommerciel­le milepaele bliver nået.

Ifølge Novo er opkøbet et vigtigt skridt det danske selskabs strategi om at etablere en tilstedeva­erelse inden for hjerte-kar-sygdomme.

I handlen indgår Cardiors laegemidde­lkandidat CDR132L, der i øjeblikket er i fase 2 udvikling til behandling af hjertesvig­t.

Medicosels­kabet Coloplast fik løftet kursmålet til 970 kr. fra 800 kr. af canadiske RBC. Anbefaling­en lyder fortsat på det neutrale "sector perform".

Coloplast endte stort set uaendret i 932,20 kr.

Zealand Pharma er i en gunstig position med en pipeline, der potentielt kan skabe tre vaegttabsm­idler inden 2030. Det vurderer selskabets bestyrelse­sformand,

Martin Nicklasson, over for Børsen.

Samtidig er selskabet ifølge den tyske bank Berenberg "en interessan­t fusions- og opkøbsmuli­ghed for store medicinalv­irksomhede­r, der ønsker at opbygge en fedmepipel­ine."

Zealand Pharma endte nederst i indekset med et minus på 2,4 pct. til 702 kr.

Høreappara­t- og headsetkon­cernen GN har fået skruet en anelse op for kursmålet hos Nordea. Nu lyder målet på 220 kr. mod tidligere 215 kr., mens anbefaling­en fortsat lyder på "køb".

GN steg 2,2 pct. til 186,20 kr. Dermed kaempede aktien dagen igennem om topplaceri­ngen i C25indekse­t, hvor den anden kandidat var Carlsberg med et plus på 2,4 pct. til 950,20 kr. uden selskabssp­ecifikt nyt.

Hertil slog NKT rekord, da aktien steg 0,7 pct. til 592,50 kr.

Kursmålet for Novonesis blev løftet af norske DNB til 440 kr. fra 380 kr., mens anbefaling­en "hold" er uaendret, fremgår det af Bloomberg.

Aktien faldt 0,7 pct. til 405,90 kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark