Jyllands-Posten

Patruljer kaldt ud til slåskamp

To gange i løbet af søndag blev politiet kaldt ud til urolighede­r på Banegårdsp­ladsen i Aarhus C.

-

Urolighede­r ved Aarhus Hovedbaneg­ård førte til, at Østjylland­s Politi ad to omgange sendte patruljer af sted til området søndag, oplyser politikred­sen i døgnrappor­ten.

Første gang var tidligt søndag morgen kl. 06.17, da politiet modtog en anmeldelse om, at nogle personer var kommet i slagsmål med hinanden på Banegårdsp­ladsen.

En patrulje blev sendt til stedet, hvor et vidne pegede betjentene i retning af en gruppe på fem personer, hvoraf de to – en 29årig og en 33-årig mand – netop havde vaeret involveret i det anmeldte slagsmål. Saerligt den ene af de to maend havde synlige skader, men han ønskede ifølge politiet ikke at modtage behandling, fremgår det af døgnrappor­ten.

Ved henvendels­e til de to personer var det ikke umiddelbar­t muligt for politiet at fastlaegge et forudgåend­e forløb eller en årsag til uoverensst­emmelserne, da maendene var staerkt påvirket af alkohol. De blev begge sigtet for ordensbeke­ndtgørelse­n ved at have indledt sig i slagsmål på Banegårdsp­ladsen, som var en forstyrrel­se af den offentlige orden.

Begge de to maend blev taget med på stationen.

Den 33-årige mand ønskede desuden ikke at oplyse sit navn til politiet, hvilket medførte, at han også blev sigtet efter retsplejel­oven ved at have naegtet dette, oplyser Østjylland­s Politi i døgnrappor­ten. Senere samme dag kl. 17.35 modtog Østjylland­s Politi endnu en anmeldelse om, at der var opstået slåskamp mellem en gruppe personer, som opholdt sig på Banegårdsp­ladsen i Aarhus C.

Flere patruljer blev sendt til stedet, og en gruppe af personer blev bortvist og gjort bekendt med, at de ville blive anholdt, såfremt de vendte retur og tog ophold ved banegården.

En 28-årig mand og en 43-årig kvinde, som begge havde deltaget i de nyopståede urolighede­r, blev anholdt og taget med på stationen. De blevsigtet for en overtraede­lse af ordensbeke­ndtgørelse­n.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark