Jyllands-Posten

Én aarhusiane­r skylder over 200.000 kroner i p-afgifter: Nu skal det koste bilen

Rabih Azad-Ahmad (RV), rådmand for Kultur og Borgerserv­ice, foreslår, at det skal vaere muligt at tage pant i biler, hvis ejere systematis­k lader vaere med at betale p-afgifter.

-

211.381,64 kr. Så stor er den gaeld, som en enkelt aarhusiane­r skylder for i alt 250 ubetalte parkerings­afgifter, viser en opgørelse fra Aarhus Kommune. Bilejeren er dog langtfra alene om at lade vaere med at betale prisen for de gule bonner i forruden.

Helt nye tal viser, at borgernes gaeld til Aarhus Kommune nu er steget til samlet 444 mio. kr. – heraf udgør ubetalte parkerings­afgifter mere end 18 mio. kr., fremgår det af en pressemedd­elelse fra Kultur og Borgerserv­ice.

»Det er helt urimeligt, at nogle tilsynelad­ende spekulerer i ikke at betale deres gaeld til kommunen. Den samlede gaeld naermer sig en halv milliard kroner. De penge bør bruges på velfaerd frem for at forsøde livet hos dem, der snyder faellesska­bet,« siger rådmand Rabih Azad-Ahmad (RV) i pressemedd­elelsen.

Det er baggrunden for, at han nu vil saette massivt ind mod borgernes stigende

gaeld til kommunen. Konkret foreslår han, at borgerne i højere grad skal traekkes i løn og offentlige udbetaling­er, hvis de ikke betaler deres gaeld. Samtidig skal Gaeldsstyr­elsen gøre brug af muligheden for at tage pant i bilerne, hvis ejerne systematis­k lader vaere med at betale deres P-afgifter og lader gaelden løbe løbsk. Alternativ­t skal man åbne op for, at kommunerne selv kan tage pant i bilerne, siger han i pressemedd­elelsen.

»Når nogle få kan have så mange ubetalte P-afgifter, er det et tegn på, at vi lader dem slippe for nemt. Jeg vil derfor nu opfordre til, at vi strammer reglerne og tager pant i ejernes biler eller helt inddrager bilerne til gaelden er betalt. Har man råd til en bil, så må man også have råd til at betale, når man parkerer ulovligt,« siger Rabih AzadAhmad i pressemedd­elelsen.

Borgernes gaeld til kommunen er i 2023 steget med samlet 2,3 mio. kr. Det svarer til en lille stigning på 0,5 pct. Stigningen er vaesentlig­t mindre end forventet, og det skyldes i saerdelesh­ed, at der i 2023 er afskrevet et samlet beløb på 32,9 mio. kr. – altså gaeld, som det offentlige helt har opgivet at opkraeve, fremgår det af pressemedd­elelsen.

 ?? ?? Mere end 18 mio. kr. mangler Aarhus Kommune at få fra aarhusiane­re i p-afgifter. Arkivfoto: Rune Aarestrup Pedersen
Mere end 18 mio. kr. mangler Aarhus Kommune at få fra aarhusiane­re i p-afgifter. Arkivfoto: Rune Aarestrup Pedersen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark