Jyllands-Posten

Klassikero­ptakt blev praeget af alvorligt styrt

Jonas Vingegaard­s hold endte både som de største vindere og tabere efter Dwars door Vlaanderen. Wout van Aert har braekket kravebenet.

- JESPER HAUE HANSEN jesper.h.hansen@jp.dk

Det skulle have fungeret som den sidste finpudsnin­g af formen frem mod Flandern Rundt.

I stedet endte det som en grim optakt for favoritter som Wout van Aert og Mads Pedersen, der røg i asfalten under Dwars door Vlanderen onsdag.

Styrtet opstod i favoritgru­ppen med lidt over 60 km tilbage af den belgiske endagsklas­siker, der blev vundet af Matteo Jorgenson. Amerikaner­en – der også har erobret Paris-Nice efter at vaere blevet holdkammer­at med bl.a. Jonas Vingegaard i denne saeson – skabte dermed lidt jubel hos Visma-Lease a Bike på en ellers trist dag for holdets største håb i forårsklas­sikerne, Wout van Aert.

Det hollandske storhold har meldt ud, at den belgiske stjerne har pådraget sig flere brud, heriblandt et braekket kraveben.

Dermed går han glip af både Flandern Rundt på søndag og Paris-Roubaix ugen

efter, og de to løb var Wout van Aerts største saesonmål. Samtidig er der opstået tvivl om deltagelse­n i Giro d’Italia til maj, hvilket kan åbne muligheden for, at belgieren i stedet skal køre Tour de France, hvor han har hjulpet Jonas Vingegaard frem til den samlede sejr de seneste to år.

Onsdag eftermidda­g blev

belgieren kørt på hospitalet efter at have siddet på asfalten med tydelige smerter og friske sår under den iturevne trøje. Lidt derfra sundede Mads Pedersen sig, inden han kunne komme op på cyklen igen.

Hollandsk storfavori­t

Wout van Aert lignede den største konkurrent for Mathieu

van der Poel i Flandern Rundt. Nu må hollaender­en vaere storfavori­t til at vinde den belgiske klassiker for tredje gang i karrieren.

Mads Pedersen har dog allerede vist, at han er i stand til at besejre verdensmes­teren, da danskeren vandt spurten foran netop Mathieu van der Poel under Gent-Wevelgem søndag.

Spørgsmåle­t er, hvordan styrtet vil påvirke danskeren, der valgte at udgå kort før afslutning­en af Dwars door Vlaanderen.

Dwars door Vlanderen er blevet vundet af én dansker i form af Matti Breschel i 2010. I år blev den bedst placerede dansker Michael Valgren, der endte som nr. 8 lige foran Mathias Norsgaard.

 ?? ?? Mads Pedersen vandt Gent-Wevelgem søndag, men onsdag endte danskeren i problemer frem mod Flandern Rundt. Foto: Dirk Waem/AFP
Mads Pedersen vandt Gent-Wevelgem søndag, men onsdag endte danskeren i problemer frem mod Flandern Rundt. Foto: Dirk Waem/AFP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark