Jyllands-Posten

Et par af de gamle overskygge­de de unge

Testkampen mod Faerøerne gav flere spørgsmål end svar på det individuel­le plan. Isaer to gamle og to unge spillere stak positivt ud.

- JESPER ENGMANN jesper.engmann@jp.dk UB Yussuf Poulsen UB Rasmus Højlund

Danmark fik hevet en 2-0sejr hjem mod Faerøerne, men det skete ikke på baggrund af en strukturer­et kamp, der viste hvordan landsholde­t vil spille. Mange reserver fik en gylden mulighed for at spille sig taettere på EM-slutrunden, men spørgsmåle­t er, hvem der greb den?

Sådan bedømmer vi de danske spilleres indsats i kampen mod Faerøerne:

02 Frederik Rønnow

Sneg der sig lidt arrogance ind i Union Berlinmålm­andens spil, da han med stor risiko spillede bolden ud langs jorden? Rønnow havde ikke alverden at lave, men viste usikkerhed et par gange.

7

Ikke alt lykkedes for Jelert, men han fik fjernet mindet fra sin debut i San Marino. Af og til ser han ud til at mangle lidt fysik i naerkampen­e, men fint helhedsind­tryk, og han kan sagtens komme i spil til EM.

4

Blokerede faeringern­es farligste chance med sin ene skulder. Havde ellers ikke voldsomt at lave i midterfors­var et.

0 2

Tabte en løbeduel i første halvleg, men var ellers ikke udfordret i defensiven, om end han lavede lidt ukarakteri­stiske småfejl.

7

Igen masser af energi fra backen, som stille og roligt har bidt sig fast som yderforsva­rer i venstre side. Han ligner

Elias Jelert Victor Nelsson Jannik Vestergaar­d Victor Kristianse­n

bestemt en mand i EMtruppen til sommer.

02 Morten Hjulmand

Et par skarpe diagonaler, men ellers var det ikke overbevise­nde, hvad Sporting Lissabon-manden fik bedrevet i de 45 minutter, han var med. Samarbejde­t med de to øvrige centralt fungerede ikke optimalt.

7

Ny anfører i Kjaers og Schmeichel­s fravaer. Kvitterede med et hurtigt mål. I anden halvleg skubbet en anelse ud til venstre, da Eriksen kom i aktion. Solidt og målsøgende.

02

Det er altså som om, at Mathias Jensen bare ikke passer ind på det danske landshold. Hvor skal han spille og hvad skal han bidrage med? Enten tager han tempoet ud af spillet eller også forivrer han sig. Noteret for et par skarpe lange pasninger.

Pierre-Emile Højbjerg Mathias Jensen 02 Anders Dreyer

Anderlecht-kanten fandt sig ikke til rette i et til tider overbefolk­et område foran feltet. I lange perioder ledte han forgaeves efter plads i den time, han fik på banen.

4 Kasper Dolberg

Kom ud med fin spillelyst og var taet på efter et par minutter. Supplerede med gode berøringer, men fik ikke scoret. Blev skiftet ud et kvarter før tid med Rasmus Højlund.

02 Mikkel Damsgaard 02

Han fik en time til at prøve at overbevise, og der var små glimt af klasse, men der er godt nok stadig langt til den gamle udgave af Mikkel Damsgaard. Uden regelmaess­ig spilletid i Brentford får han umådeligt svaert ved at nå med til EM.

7 Christian Eriksen

Det danske hold havde mere struktur fra det sekund, Eriksen kom på banen, da han satte tempo i pasningern­e. Han lagde op til 2-0, og spillede også Isaksen helt fri.

UB Mohamed Daramy

Var kun på banen i små 20 minutter, inden han stødte ind i stolpen og gik ud. Han nåede at score sit første landskamps­mål og forsøgte sig med udfordring­er.

02 Gustav Isaksen

Skulle have skubbet Eriksens pasning i mål få meter fra kassen, men sparkede over mål. En halv time på banen er ikke lang tid til at prøve at imponere, men der var plads mod Faerøerne.

02 Matthew O’Riley

Også han skulle have lavet et mål, da han gled fri i feltet, men hans forsøg på at laegge bolden fladt i mål blev blokeret. Tog lidt let på defensiven et par gange. Men som Isaksen er det vanskeligt at bedømme ham på en halv times fodbold.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark