Jyllands-Posten

Dansk stjerne-topchef sagde op: Kaldes nu en »good leaver« og får sin millionløn i et år

Jette NygaardAnd­ersen sagde op som topchef for bettingkae­mpen Entain i december.

- MICK KRISTENSEN Ledende nyhedsreda­ktør mick.kristensen@jp.dk

Jette Nygaard-Andersen var indtil den 13. december 2023 én af de højst placerede danskere i internatio­nalt erhvervsli­v.

Den placering gav hun dog afkald på, da hun den dag sagde øjeblikkel­igt op som topchef for den britiske bettingkae­mpe Entain.

Den beskaeftig­er 29.000 ansatte, omsaetter årligt for et større tocifret milliardbe­løb og har kendte bettingbra­nds under sig som Ladbrokes og Bwin.

Opsigelsen kom efter en periode med hårdt pres på Jette Nygaard-Andersen, der stod i spidsen for en staerkt faldende Entain-aktiekurs.

Nu har Entain så offentligg­jort sin årsrapport for 2023. Den viser, hvordan Jette Nygaard-Andersens løn- og fratraedel­sespakke er skruet sammen.

Først og fremmest modtog danskeren en samlet løn i fjor på 11,3 mio. kr. Omkring en tredjedel kom som årlig bonus.

Løn til december

Lønnen i 2023 var markant lavere end året forinden, hvor Jette Nygaard-Andersen samlet modtog 16,5 mio. kr.

Hvad der måske er endnu

mere interessan­t er Jette Nygaard-Andersens fratraedel­sespakke, som offentligh­eden nu har fået indsigt i.

Entains vederlagsk­omité har valgt at behandle Jette Nygaard-Andersen som en good leaver. Altså en ansat, der forlader virksomhed­en på god fod.

Derfor fik hun lov at beholde sin bonus for 2023, ligesom hun vil blive tildelt aktier frem mod den 13. december 2024 - et år efter den øjeblikkel­ige opsigelse.

Jette Nygaard-Andersen vil ligeledes få sin normale løn og andre goder betalt frem mod den 13. december 2024. Det vil beløbe sig til knap 8 mio. kr., baseret på vaerdien af lønnen og goderne fra 2023.

Dertil har Entain betalt knap 100.000 kr. til Jette Nygaard-Andersens juridiske rådgivere, der var tilknyttet hendes opsigelse.

Endelig betaler Entain jobsøgning­sstøtte og karriererå­dgivning til Jette NygaardAnd­ersen for et beløb på op til 435.000 kr.

Jette Nygaard-Andersen blev i januar 2021 indsat som topchef i Entain. Det skete, kort efter at Entain havde afvist et købsbud på hele koncernen fra amerikansk­e MGM Resorts, der blandt andet driver Bellagio-kasinoet i Las Vegas.

Jette Nygaard-Andersen har en fortid som topchef i MTG, som senere blev til Nent Group. Derudover har hun vaeret bestyrelse­sformand hos e-sportshold­et Astralis i en kort periode.

 ?? ?? Jette Nygaard-Andersen var topchef for den britiske bettingkae­mpe Entain indtil december 2023. Foto: Claes Helander
Jette Nygaard-Andersen var topchef for den britiske bettingkae­mpe Entain indtil december 2023. Foto: Claes Helander

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark