Jyllands-Posten

Jeg er en leder uden mandat

I en verden, hvor titler og mandater tidligere har vaeret hjørnesten­en i lederskab, står en ny sandhed klart frem: Det er ikke laengere det, der står på vores visitkort, som definerer vores evne til at lede. Jeg er en sådan leder uden mandat.

- ANNE-MARIE FINCH

Som grundlaegg­er af min egen virksomhed står jeg overfor en virkelighe­d, hvor min succes afhaenger af min evne til at lede mig selv og imødekomme mine kunders behov.

Hver dag bestraeber jeg mig på at forfine min selvledels­e, vel vidende at mit lederskab er på prøve i hvert eneste samarbejde.

Men det stopper ikke der. Som en bonusmor til tre vidunderli­ge børn, hvoraf jeg kun har født én, er jeg også en leder uden mandat.

Jeg påtager mig ikke rollen med autoritet, men former i stedet vores hjem ud fra kaerlighed, lytning og respekt.

Vi har ingen fastlagte roller, kun en faelles forståelse for at støtte hinanden og gribe ind, når det er nødvendigt.

Tidligere var et mandat ensbetyden­de med magt, men i dagens verden er det vores personlige kraft, der skaber aegte følgeskab.

Det er ikke laengere tilstraekk­eligt at have en titel; det er vores evne til at inspirere og forbinde, der definerer vores lederskab.

Da jeg var nyuddannet, taltes der meget om vigtighede­n af at have et mandat. Et mandat var nemlig afgørende.

Saerligt i giftige kulturer eller fitting-in-kulturer, som husede siloer og magtkampe, og det gjaldt (og gaelder) både profession­elle kulturer og kulturer på hjemmefron­ten.

For mandat betyder fuldmagt, bemyndigel­se eller ordre til at udføre et hverv for en anden. Der findes også mandatsvig, når man misbruger sit mandat.

hvad der reelt set giver et menneske et mandat? Jeg bestraeber mig på at vaere den samme, i alle sfaerer, og møde mennesker i en kaerlig ånd.

Det gør mig ikke mindre staerk eller mindre handlekraf­tig. Tvaertimod. Det gør mig forudsigel­ig. For jeg arbejder målrettet med min bevidsthed, og den gør folk trygge.

Fuldmagten, den fulde magt - som mandatet repraesent­erer - er noget hult noget i relationer, både profession­elt og privat.

Den erhvervede bemyndigel­se, fordi man på papiret

Men spørgsmåle­t er,

har en bestemt rolle - hvad enten man er foraeldre eller har en profession­el titel - afspejler jo ikke nødvendigv­is, at man har sikret sig et følgeskab.

I denne nye tid er det vores personlige kraft, som definerer vores lederskab og indflydels­e, og ikke blot det, der står på papiret. ANNE-MARIE FINCH

er det vores personlige kraft, som definerer vores lederskab og indflydels­e, og ikke blot det, der står på papiret. For uden personlig kraft er et mandat blottet for sin manglende substans.

Så lad os forkaste det tomme skind af mandater og i stedet omfavne vores personlige kraft og arbejde målrettet for at generere mere af den.

For det er den, som virkelig skaber forandring og fører os fremad.

I denne nye tid

 ?? ?? ledelsesek­spert med speciale i vaekst, talent og kulturtran­sformation
ledelsesek­spert med speciale i vaekst, talent og kulturtran­sformation

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark