Jyllands-Posten

Rød aktiedag med faldende rente

-

DSV endte onsdag i den tungere ende af eliteindek­set efter et saenket kursmål. I bunden havde GN selskab af NKT og Zealand. De to sidstnaevn­te uden selskabssp­ecifikt nyt. Kun knap halvdelen af eliteindek­sets aktier faldt, men indekset falder relativt paent. Helt i toppen lå Ørsted og Maersk-aktierne revanchere­de en del af tirsdagen fald.

Samlet faldt C25-indekset med 0,5 pct. til 1943,33 og i den påskeafkor­tede handelsuge blev det til et fald på 0,4 pct.

Blandt sidepapire­rne nød Lundbeck godt af en produktgod­kendelse i EU.

Vestas endte med et fald på 1,7 pct. til 193 kr. Vindmøllep­roducenten kan frem mod afslutning­en af første kvartal i påskedagen­e få fokus fra spekulatio­ner i ordrer, der ofte kommer i en lind strøm op mod en kvartalsaf­slutning.

Allerede fra morgenstun­den onsdag kunne Vestas melde om en aftale i Polen på 37 megawatt (MW).

Der kan meget vel vaere udsigt til et sløjt kvartal.

»Isoleret set for de første tre måneder er det et svagt kvartal indtil videre,« siger Jacob Pedersen, der er aktieanaly­sechef i Sydbank, til MarketWire.

Han påpeger, at Vestas ikke har for vane at annoncere ordrer på helligdage, men da påsken sidste gang faldt i slutningen af marts, gjorde vindmøllep­roducenten en undtagelse.

»Jeg er langt fra overbevist om, at de er faerdige. Og hvis de er faerdige, når vi går på påskeferie, så har det vaeret sløjt i første kvartal,« siger han videre.

Transport- og logistikka­empen DSV fik skåret en god bid af kursmålet hos det franske børshus BNP Paribas Exane. Den franske finanskonc­ern saetter nu målet til 1080 kr. mod tidligere 1250 kr. og gentager samtidig anbefaling­en "neutral".

DSV endte med et fald på 0,5 pct. til 1122 kr.

DSV og Maersk skulle vaere blandt de op mod ti selskaber, der ifølge tyske Handelsbla­tt har afgivet et ikkebinden­de bud på DB Schenker, skriver Shippingwa­tch onsdag.

Flere interesser­ede parter har afgivet indledende bud på DB Schenker, der er sat til salg af ejeren Deutsche Bahn. Fristen udløb tirsdag.

Der tales ifølge Handelsbla­tt i investorkr­edse om syv til ti selskaber, der har taget del i budrunden. Budene fra tirsdag er ikke afgørende for den endelige køber af DB Schenker. I stedet har budrunden til formål at sortere ud i antallet af mulige købere, skriver mediet.

Maersk rettede sig desuden efter tirsdagens fald efter bropåsejli­ngen i Baltimore, som blev forårsaget af det Maersk-chartrede containers­kib Dali.

Maersks B-aktie steg 1,5 pct. til 8894 kr. efter tirsdagens fald på 2,6 pct. Det var nok til en placering i den fine ende af C25. Indekset toppedes dog af Ørsted efter, at energisels­kabet og partneren Eversource tog den endelige investerin­gsbeslutni­ng til havvindmøl­leprojekte­t Sunrise Wind, der får en kapacitet på lige over 920 MW.

Aktien steg 2,6 pct. til 384,40 kr. og sikrede sig topplaceri­ngen i C25.

Både GN og Demant måtte se deres markedsand­ele skrumpe hos den offentlige amerikansk­e salgskanal for høreappara­ter, Veterans Affairs (VA), i februar. Omvendt øgede både markedsled­eren, schweizisk­e Sonova, og amerikansk­e Starkey markedsand­elen i årets anden måned. Det viser de seneste data fra VA.

GN's markedsand­el - målt på andelen af det samlede salg - faldt til 9,4 pct. i februar fra 9,9 pct. i januar, mens Demants andel faldt til 17,8 pct. fra 18,3 pct.

GN aktien faldt 3 pct. til 182,60 kr. - det største fald i C25 onsdag, mens Demant endte uaendret i 343 kr.

Uden for eliteindek­set fik medicinals­elskabet Lundbeck godkendt skizofreni­midlet Abilify Maintena i en langtidsvi­rkende udgave hos EU.

Abilify Maintena er baseret på virkemidle­t Aripiprazo­le. Midlet udvikles og markedsfør­es i samarbejde med Lundbecks japanske partner Otsuka. Midlet solgte i fjerde kvartal for 813 mio. kr. globalt.

Lundbecks B-aktie steg 2,7 pct. til 33,22 kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark