Jyllands-Posten

»Med 1.000 ansatte fra 17 forskellig­e lande laerte jeg noget om at motivere mennesker«

Claudio Christense­n skifter til ny post som topchef. Han har fundet en god balance mellem arbejde, familie og fritid. Om morgenen skal der vaere tid til traening og god kaffe.

- PETER SCHOLLERT peter.schollert@finans.dk

Hans katolske mor ville have, at han skulle døbes med et latinsk navn. Men det ville praesten kun medvirke til, hvis der blev tilføjet et danskkling­ende navn. Derfor er hans fulde navn Claudio Keld Christense­n.

Det står der på hans sygesikrin­gsbevis og i det pas, som han har haft brug for på utallige rejser i de seneste 30 år, hvor han har boet og arbejdet i Paris, London, Amsterdam, Stockholm og senest Dublin. På arbejdspla­dsen og blandt familie og venner er han Claudio Christense­n.

»Jeg har intet imod Keld. Navnet har bare aldrig skullet passe til mig,« siger han med et smil.

Han begynder 2. april som topchef for den danske del af Ahlsell med en omsaetning på 50 mia. svenske kr., og som kapitalfon­den CVC Capital Partners står bag.

Han får ansvar for forretning­er som REF, der saelger køleteknik, KJV, som blandt andet forhandler specialvae­rktøj, Bacher Work Wear, der saelger arbejdstøj, samt Sanistål, leverandør af et produktsor­timent til industri og byggeri. I Sanistål har han i to år vaeret adm. direktør.

I årenes løb har 57-årige Claudio Christense­n på mange forskellig­e måder valgt fra og til.

Da han blev 50 år, fejrede han det med en George Michael-fest. Her gjorde han meget ud af at ligne det britiske popikon, som han blev fan af i sine teenageår i Hundige sydvest for København.

Den forkerte balance

Når Claudio Christense­n genbesøger sig selv op til og omkring sit 50. år, er han i en slags midtvejskr­ise.

Der var ikke den rigtige balance mellem job, familie og fritid, og i 2015 tog han orlov fra sit chefjob i IBM for at traene til en ironman.

Det er discipline­n, hvor man cykler godt 180 kilometer, svømmer naesten fire kilometer og løber en maratondis­tance. Og han gennemført­e.

»Jeg var for tynd dengang,« lyder det fra et menneske, der stadig går op i at vaere fit.

Da vi taler sammen klokken otte, har han i et fitnesscen­ter i Københavns Nordhavn,

hvor han bor, fra klokken seks til syv dyrket crossfit. Ofte, men ikke lige denne dag, hopper han i vandet i selskab med hustruen, Tina Christense­n.

Det er en tradition, at han inden køreturen til arbejde og efter at have indtaget sin proteinbla­nding nyder en kop flat white, et espressosh­ot med maelkeskum, på Original Coffee. Caféen ligger i den ejendom, hvor Claudio Christense­n og aegtefaell­en, som er yogainstru­ktør, bor på 4. sal.

I slutningen af 2021 flyttede de ind efter at have solgt deres villa i Hellerup. Den havde de lejet ud i flere år med en idé om, at de skulle flytte tilbage, når de vendte hjem. Da det skete, var deres 25-årige søn, Valentin, og 21årige datter, Celina, for laengst flyttet hjemmefra. Så det gav bedst mening at saelge hus og købe lejlighed.

Tilvalget om at etablere sig i Danmark efter sammenlagt 12 år i udlandet opstod i forbindels­e med hans ansaettels­e som adm. direktør i Sanistål.

Den bundne opgave lød på inden for to år at få solgt den nødstedte grossistvi­rksomhed, der var endt med banker som hovedaktio­naerer.

»Jeg ankom som den sidste redningskr­ans for Sanistål, og efter blot fire måneder, hvor der viste sig to seriøse købere, endte det med Ahlsell som køber,« siger han.

Han begyndte som saelger

Claudio Christense­ns vej til direktørpo­sten var gået over en bestyrelse­spost i Sanistål, hvor formanden, Anders Bønding, tilbød ham jobbet.

»Det var et let valg. Dels ville min hustru og jeg gerne hjem til Danmark, dels ville jeg gerne prøve kraefter med mit første job som topchef,« siger han.

Tilbage i 1980’erne fik han med studenterh­ue og en højere handelseks­amen job som saelger inden for it-branchen. Efter årtusindsk­iftet og flere mellemlede­rstillinge­r fik han sin hidtil højeste post som landechef i Sverige for den amerikansk­e softwarevi­rksomhed Citrix.

Naeste stop var i 2006 i den globale amerikansk­e tech- og konsulentv­irksomhed IBM.

Her endte han efter flere lederjob med i 2016 at få kontor og bopael i Dublin, Irland, som vice president for digitalt salg og marketing. Ansvarsomr­ådet var Europa, Mellemøste­n og Afrika.

»Med 1.000 ansatte fra 17 forskellig­e lande laerte jeg noget om at motivere mennesker,« siger han.

Som topchef for Ahlsell i Danmark står han i spidsen for 1.050 medarbejde­re.

»Ejerens ambition om først en fordobling og siden en tredobling af omsaetning­en betyder, at der vil blive købt et par selskaber i år og to-tre virksomhed­er i 2025,« siger Claudio Christense­n.

En gulerod at løbe efter

Med en kapitalfon­d som ultimativ ejer ved han godt, at det før eller siden ender med et salg eller en børsnoteri­ng af Ahlsell. Hvis det sker, indkassere­r han en bonus, som vil afspejle vaerdiforø­gelsen i selskabet.

»Jeg fik en bonus, da salget til Ahlsell gik igennem. Det får jeg også den dag, hvor CVC saelger eller børsnotere­r virksomhed­en, og det er en gulerod at løbe efter,« siger han.

Men Claudio Christense­n løber ikke lige så hurtigt som tidligere. Ambitionen er 50 arbejdstim­er på en uge inklusive flyrejsern­e til Saniståls hovedkonto­r i Aalborg og til Ahlsell i Stockholm:

»Heldigvis har jeg en dygtig executive assistant til at styre min kalender, og hun ved godt, at jeg helst ikke møder på arbejde før klokken 9 og prioritere­r tid til traening og med familie og venner.«

 ?? ?? Claudio Christense­n bliver topchef for den danske del af Ahlsell med en omsaetning på 50 mia. svenske kr. Foto: Lars Horn
Claudio Christense­n bliver topchef for den danske del af Ahlsell med en omsaetning på 50 mia. svenske kr. Foto: Lars Horn

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark