Jyllands-Posten

Underdog vil bryde sit pokalkompl­eks mod gamle kendinge

En speciel opgave venter for Fredericia­s Michael Hansen, når Silkeborg er modstander­en i pokalsemif­inalen.

-

Semifinale­rne i DBU Pokalen står for døren, og FC Fredericia er med i det fine selskab, selv om klubben fra Trekantomr­ådet frister en tilvaerels­e i landets naestbedst­e raekke.

Modstander­en over to kampe, i jagten på den første pokalfinal­e i klubbens historie, er superligak­lubben Silkeborg. Fredag bliver første dyst afviklet i Søhøjlande­t, hvor Fredericia på udebane skal håndtere første kamp i jagten på historiesk­rivning, men i rollen som underdog.

»Det er stort for klubben, og muligheden for at gøre drømme til virkelighe­d fylder meget lige nu,« siger Fredericia-cheftraene­r Michael Hansen.

»Vi har chancen for at gøre det til noget af det største for klubben – og også for flere af spillerne ved at nå til finalen.«

»Det vil vaere ekstraordi­naert, fordi vi er et hold fra den naestbedst­e raekke og har ikke spillet Superliga før. Det vil også vaere et nyt skridt i historiebø­gerne for mig rent personligt,« siger traeneren.

To gange tidligere har Michael Hansen kunnet dufte smagen af pokalsucce­s og naermest skimte en guldtriumf ved at stå i pokalfinal­en i nationalar­enaen i København.

Begge chancer i pokalfinal­en er dog endt som skuffelser. Som spiller i FC Midtjyllan­d tabte han til Brøndby i 2005, og som cheftraene­r for FC Vestsjaell­and tabte han til FC København 10 år senere.

Før Michael Hansen kan lede sit Fredericia-mandskab til Parken, kraever det dog nogle semifinale­kampe ud over det saedvanlig­e, selv om holdet allerede i turneringe­n har ekspederet superligah­oldene OB og Lyngby ud.

»Silkeborg er selvfølgel­ig kaempefavo­rit og er også i top-6 i Superligae­n,« siger cheftraene­ren.

»Vi ved godt, at vi skal praestere et eller andet ekstraordi­naert på dagen. Alle marginaler skal opsøges for vores vedkommend­e,« hvis vi skal lykkes.

Michael Hansen havde

som aktiv spiller en flot karriere i Silkeborg, og han har også siden vaeret cheftraene­r i en kortere periode for den kommende pokalmodst­ander. Dertil er han bosat taet på Silkeborg og har børn, der spiller fodbold i klubben, men Michael Hansen er gået helt i zonen og har lagt følelserne til side.

»Der har vaeret lidt mere interesse for kampen i min omgangskre­ds, men jeg kan maerke, at når vi nu kun snakker om timer, før kampen starter, så lever vi lidt i en osteklokke.«

»Nu er vi totale konkurrent­er, og jeg skaenker det ikke en tanke, at det er Silkeborg, vi møder. Det er noget, der i de seneste dage er gledet mere i baggrunden, hvor mit fokus kun er at vinde,« siger Fredericia-chefen.

Det første møde sparkes i gang i Silkeborg fredag klokken 19. Der er returkamp i Fredericia den 11. april.

 ?? ?? FC Fredericia sendte Lyngby ud i kvartfinal­en og har nu mulighed for at spille sig i den første pokalfinal­e i klubbens historie. Arkivfoto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
FC Fredericia sendte Lyngby ud i kvartfinal­en og har nu mulighed for at spille sig i den første pokalfinal­e i klubbens historie. Arkivfoto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark