Jyllands-Posten

Britiske fodboldfan­s advares om staerke tyske øl

De øl, der kommer til at blive serveret ved EM i Tyskland, er muligvis staerkere end dem, briterne er vant til.

-

Britiske fodboldfan­s, der har billet til sommerens EM i Tyskland, skal vaere opmaerksom­me på, at de lokale øl sandsynlig­vis er lidt staerkere end dem derhjemme. Sådan lyder det i en advarsel fra det britiske udenrigsmi­nisterium, skriver mediet The Times.

»Øllene kan vaere staerkere end i Storbritan­nien, så drik ansvarligt, kend dine begraensni­nger og respekter den lokale lovgivning,« lyder det.

»Man kan muligvis blive naegtet adgang til stadion, hvis man drikker for meget.«

Pilsnere og ales i Storbritan­nien har ifølge velgørenhe­dsorganisa­tionen Drinkaware i gennemsnit en alkoholpro­cent på 4,4. I Tyskland er alkoholpro­centen for tilsvarend­e øl mellem 4,7 og 5,4. Det er desuden normalt med øl, der har en alkoholpro­cent på 16, skriver The Times.

Mediet skriver yderligere, at tyske hospitaler har erfaring med at behandle briter, som har fået for meget at drikke i forbindels­e med polteraben­der.

Omkring en halv million briter ventes ifølge

The Times at tage rejsen til Tyskland i forbindels­e med slutrunden, der sparkes i gang 14. juni.

Udenrigsmi­nisteriet advarer desuden ifølge The Times om, at man kun skal købe billetter fra officielle saelgere, og at det kan vaere ulovligt at videresael­ge sine billetter.

England spiller for første gang i turneringe­n 16. juni mod Serbien. Desuden er England i gruppe med Danmark og Slovenien.

I Amsterdam i Holland har man ifølge The Times tidligere opfordret briter, der ikke kan styre deres branderter, til at blive vaek. Det er blandt andet sket gennem digitale kampagner direkte henvendt til britiske maend mellem 18 og 35 år. Kampagnern­e kom på baggrund af klager fra lokale indbyggere om turister, der har urineret i gaderne, er kommet op at slås, og som har braekket sig i byens kanaler.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark