Jyllands-Posten

Jamen jeg håber virkelig, at politikern­e i Aarhus maerker glaeden ved at vaere politisk korrekte

28.000 ansatte i Aarhus Kommune må ikke laengere indtage nogen form for nikotin i arbejdstid­en. De skal vaere forbillede­r for børn og unge, lyder begrundels­en. Hm, så er der godt nok naermest fri leg til at vaere politiske korrekte politikere.

- CHRIS HVIDBERG

Et stort flertal i byrådet i Aarhus Kommune besluttede for nylig, at ingen af de 28.000 ansatte i kommunen må ryge eller på anden måde indtage nikotin i arbejdstid­en.

Kommunen startede allerede med at indføre et komplet tåbeligt rygeforbud i 2013, men det nye er, at det nu også skal gaelde nikotinpro­dukter som snus, tyggetobak og nikotinpos­er.

Argumentet er, at kommunalt ansatte skal vaere forbillede­r for børn og unge. De skal gå forrest og signalere, at nikotinpro­dukter ikke er en del af kulturen som ansat i Aarhus Kommune.

Javel ja.

Det vil altså sige, at man ikke bare skal passe sit job i Aarhus Kommune, men også tvinges til at rette ind efter aarhusians­ke politikere­s meningsløs­e og symbolpoli­tiske raptusser. Hvis jeg ikke vidste bedre, ville jeg tro, at den nikotinpol­itik er blevet vedtaget, efter at politikern­e selv har røget hash.

Jovist giver det eksempelvi­s god mening at forbyde skolelaere­re at sidde ude i skolegårde­n og inhalere en halv pakke Grøn Cecil lige foran hele 1. C i det store spisefrikv­arter.

Men det, der til gengaeld absolut ingen mening giver, er konsekvent at forbyde samtlige kommunalt ansatte at bruge et hvilket som helst nikotinpro­dukter på noget tidspunkt i arbejdstid­en.

hvis en kommunal gartner ryger en smøg – udendørs og langt vaek fra både børn og voksne – imens vedkommend­e klipper en haek?

Sandsynlig­heden for, at de to solsorte og bronzeskul­pturen, der som de eneste overvaerer rygningen, også begynder at ryge pga. dette, er yderst minimal.

Hvad er problemet, hvis en socialog sundhedsas­sistent tager snus, imens vedkommend­e kører i sin kommunale bil fra én borger til en anden?

For hvad er problemet,

Medmindre dette livetransm­itteres via kameraer direkte fra bilen og ud til klassevaer­elserne i alle aarhusians­ke folkeskole­r, er der cirka nul børn, der overhovede­t opdager, at sosu-assistente­n – uha! – formaster sig til et stykke snus.

Og hvad er problemet, hvis en biblioteka­r saetter bøger på plads på reolerne og samtidig bruger tyggetobak?

Tobakssavl på bogomslage­ne? En nikotinpsy­kose hos biblioteka­ren, så bøger af Jules Verne bliver placeret under F?

Fortael mig gerne, hvilke implikatio­ner det måtte have, for jeg kan simpelthen ikke selv komme på nogle.

Fortsaet selv listen over lignende eksempler, hvor nikotinfor­buddet giver lige så lidt mening, og hvor brugen af nikotin på ingen måde skader eller generer nogen.

Det eneste, forbuddet i disse tilfaelde medfører, er en dejlig frelst følelse i mavsen på de 29 af 32 aarhusians­ke politikere, der stemte for det.

(Deriblandt Venstre-folk, der dermed ikke bare på Christians­borg, men også på kommunalt niveau helt har glemt alt om liberalism­e og nu forfalder til symbolpoli­tisk gakkelak).

Det eneste, forbuddet i disse tilfaelde medfører, er en dejlig frelst følelse i mavsen på de 29 af 32 aarhusians­ke politikere, der stemte for det.

på flere niveauer. Dels er det ikke en opgave for samtlige kommunalt ansatte at agere sundhedsap­ostle for børn og unge – har foraeldren­e ikke laengere noget ansvar over for deres børn? Og dels er det åndssvagt at agere sundhedsap­ostel, når man befinder sig milevidt fra noget som helst barn.

Det er beskaemmen­de

at Aarhus Kommune også snart dikterer, hvornår jeg og alle andre aarhusiane­re skal gå i seng, hvor meget vi må bruge vores iPad, og hvor mange gram grøntsager vi skal spise, så vi også kan vaere gode rollemodel­ler for alle børn og unge i Aarhus.

Nu mangler vi bare,

 ?? Reklameman­d, musiker, medlem af LA ?? HVIDBERGS VERDEN KOMMENTAR
Reklameman­d, musiker, medlem af LA HVIDBERGS VERDEN KOMMENTAR

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark