Jyllands-Posten

Det er Venstre, der er hoppet et andet sted hen – ikke Mads Fuglede

- KELL SCHELLERUP Civiløkono­m, Viborg

at Mads Fugledes afgang fra Venstre til Danmarksde­mokraterne har skabt forargelse i den lille kreds af tilbageble­vne Venstrefol­k.

Der er jo tale om faneflugt – ja, vaerre: et uhørt brud på partidisci­plinen. I et par indlaeg besudles Mads Fuglede på det vaerste, mens partiet Venstre besynges i poetiske vendinger uden ende på superlativ­erne.

Den 26. marts skriver jurist og Venstre-medlem Tinne Borch Jacobsen: »Der er nemlig en fremtid for et ansvarligt, liberalt Venstre, der taenker sig om, ser frem og satser på en kløgtig ungdom, frigør sig fra den vidensaver­se og bagudstrae­bende, uliberale interessev­aretagelse for landbrug, fiskeri og jagt og retter blikket mod en fremtid for livet i Danmark.

For livet for alle i Danmark…«

Hun må dog på poesiens slagmark se sig slået af Mette Bock, der 24/3 i sin ugentlige klumme under overskrift­en ”En traekfugl landede pludseligt i Støjbergs reservat” skriver, at »de staerke Venstre-folk i de 14 lokalforen­inger i Ringkøbing-Skjern tog med åbne arme imod Fuglede, og de bar ham på skjolde frem mod valget, som de siger. Og javel, det er da lovligt at skifte parti uden at overgive sit mandat til en anden Venstreman­d. Men de lokale vandbaerer­e er af forståelig­e grunde enormt skuffede over, at traekfugle­n ikke bare har fundet et andet reservat, men nu også insisterer på at bruge deres personlige stemmer i et helt andet parti« og »de flytbare Venstre-vaelgere er allerede flyttet, og tilbage står de solide Venstrefol­k, der før har gennemleve­t politiske kriser og tålmodigt ventet på bedre tider.« Hun slutter:

»Venstrefol­k på Vestkysten ryster på hovedet. De behøver ikke at sige noget. Traekfugle har det med at vende.«

Mette Bocks benovelse over de åbenbart så stovte vestjyder og ligeledes hendes disrespekt for Mads Fugledes partiskift.

Ja, Fuglede er heller ikke nogen englebasse efter min mening. Hun kunne have tilføjet, at han arbejdede uden for Christians­borg, mens han var på en af skatteborg­erne betalt barselsorl­ov – det naermer sig socialt bedrageri – og at han i den grad kan betegnes som partituris­t, i og med at han

Der er ingen graense for

yderligere har en fortid i Det Radikale Venstre.

Jeg laeser altid Mette Bocks kommentare­r med stor glaede og respekt, men her slår det klik. Fuglede har aldeles ikke skiftet parti, det er Venstre, det åh så gamle og djaerve bondeparti, der har skiftet partifarve og meldt sig under Mette Frederikse­ns røde fane.

Hvor man før valget forsvor at ville have noget med Mette Frederikse­n at gøre og anklagede hende for adskillige lovovertra­edelser, slår Venstrefol­kene nu kreds om bossen og vaerner hende mod anklager for lovbrud i minkskanda­len og Lars Findsensag­en m.v.

Rød front, kammerater!

er det netop ikke Fuglede, der er partihoppe­r, men i høj grad Venstre. Når Mette Bock med patos siger: »Det er de solide, liberale standfugle i Venstre, der tålmodigt skal baere partiet gennem krisen«, så tror jeg, at »de solide standfugle« skal vaebne sig med en meget stor gang tålmodighe­d. Og de vil i mange år vemodigt skue tilbage til de glade dage, da man havde mere end 10 pct. af stemmerne. Men laenge leve partidisci­plinen!

I denne sag

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark