Jyllands-Posten

Ekspolitik­er har altid talt tabernes sag

Skolelaere­r, ølentusias­t og tidligere folketings­medlem for SF. Selv om Pernille Frahm har lagt politikken på hylden, er hun stadig aktiv i debatten.

-

Pernille Frahm har altid taget »tabernes sager«.

»Jeg har blandt andet taget mig af sager omkring tibetanern­e, palaestine­nsere og kurdere,« siger Pernille Frahm, der 1. april fylder 70 år.

Hun henviser til sin tid i politik, hvor hun både har siddet i Folketinge­t, i Europa-Parlamente­t og senest i kommunalbe­styrelsen i Frederiksb­erg Kommune.

»Det vil nogen jo kalde for ”tabersager­ne”. Men jeg er enormt stolt af, at jeg har prioritere­t min tid på den måde. Det er ikke noget, man bliver stor og berømt og minister på. Men jeg er stolt af det.«

Selv om Frahm har lagt sin politiske karriere bag sig, er hun stadig aktiv i debatterne.

En ubalancere­t debat

Hun poster blandt andet flittigt på sin Facebook-profil om den israelsk-palaestine­nsiske konflikt. En debat, som hun mener er »ubalancere­t«.

Pernille Frahm har beskaeftig­et sig med konflikten siden 1970’erne, har selv jødisk baggrund og har vaeret formand Dansk Palaestine­nsisk Venskabsfo­rening.

»Det falder folk naturligt at sige, at grunden til, at vi har den her katastrofe i Gaza,

det er, fordi Israel har ret til at forsvare sig selv. Og det er der jo ingen, der vil sige, man ikke har.«

»Men hvis nogen skulle finde på at sige, at det – og jeg synes, det var forfaerdel­igt – der skete 7. oktober, var et resultat af mere end 50 års undertrykk­else og besaettels­e, er man ude af det gode selskab.«

Hun tilføjer, at hun synes, at debatten er blevet bedre, men at der stadig er lang vej.

»Der er en total ubalance i den her debat. Jeg synes, det er ved at blive bedre. Men jeg synes stadig, det er helt skaevt, den måde vi snakker om det på.«

Pernille Frahm, der er uddannet laerer, har vaeret medlem af SF siden 1968 og blev første gang valgt ind i Folketinge­t i 1990.

Hun var medlem EuropaParl­amentet fra 1999 til 2004. Hendes sidste periode i Folketinge­t var fra 2007 til 2011. Hun kalder sig selv ølentusias­t og arbejder sammen med foreningen Danske Ølentusias­ter for udbredelse­n af og kendskabet til kvalitetsø­l.

Privat er Frahm gift med Villo Sigurdsson.

Fødselsdag­en skal fejres med hendes mand på en restaurant i Hundested./Ritzau/

 ?? ?? Pernille Frahm, der er tidligere folketings­medlem for SF, er stadig aktiv i debatterne. Foto: Privat
Pernille Frahm, der er tidligere folketings­medlem for SF, er stadig aktiv i debatterne. Foto: Privat

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark