Jyllands-Posten

Nu haever Tesla priserne igen

Bilgigante­n fortsaette­r med at justere priser, men en model piller man ikke ved.

- CHRISTIAN SCHACHT

Tesla fortsaette­r sin mere eller mindre uforudsige­lige prisstrate­gi. For otte uger siden satte Tesla prisen ned på Model Y. Så fik den et hak op for en måned siden, og nu stiger den igen. Det sker, efter at bilmaerket udsendte et ganske usaedvanli­gt opslag på det sociale medie X i lørdags.

Her meddelte man, at prisen på Model Y ville stige fredag den 22. marts på tvaers af en raekke lande rundtom i Europa. Der var ikke flere detaljer om, hvilke lande det ville dreje sig om, men i givet fald ville prisstigni­ngen vaere omkring 2.000 dollars.

Nu viser det sig, at Danmark også er omfattet af prisstigni­ngen.

Den populaere Long Range er netop blevet 10.000 kr. dyrere og koster nu 409.990 kr., og den lynhurtige Performanc­e er steget med 15.000 kr. til 439.990 kr.

Til gengaeld er den mere prisvenlig­e indstignin­gsmodel kun med baghjulstr­aek og et mindre batteri ikke berørt af zigzag-priserne, og den står fortsat til 359.990 kr.

Markedsana­lytiker Jan Lang fra Bilbasen er ikke overrasket over, at Tesla holder basisudgav­en fri af prisstigni­ngerne.

»Konkurrenc­en i segmentet omkring 375.000 kr. er hård, hvor flere af konkurrent­erne satser voldsomt, og der er nye elbiler fra bl.a. Peugeot og Renault på vej. Tesla har simpelthen ikke turdet saette prisen op her, for det ville smadre for meget,« siger han.

Prisjuster­ingerne følger efter bilfabrika­ntens meddelelse om, at den ville haeve priserne for alle Model Y-biler i USA med 1.000 dollars den 1. april.

Saesonbeto­net efterspørg­sel

Hos Tesla er forklaring­en, at man står over for et klassisk dilemma.

»Dette er det vaesentlig­e dilemma ved produktion: Fabrikker har brug for kontinuerl­ig produktion for effektivit­et, men forbrugere­fterspørgs­len er saesonbeto­net,« skrev Teslas CEO, Elon Musk, i februar som svar på et opslag på X, hvor han kommentere­de de stigende priser. Han understreg­ede, at flere køber bil her i foråret, og dermed er det så oplagt at haeve prisen en smule.

 ?? ?? Prisen på Tesla Model Y er steget på to af tre tilgaengel­ige modeller. Foto: Christian Schacht
Prisen på Tesla Model Y er steget på to af tre tilgaengel­ige modeller. Foto: Christian Schacht

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark