Jyllands-Posten

Ny Citroën eller brugt Tesla?

En laeser skal af med sin gamle dieselmoto­r. Han kører ikke ret meget, overvejels­en går på en brugt Tesla eller en helt ny Citroën.

- CHRISTIAN SCHACHT Christian Schacht

Spørgsmål:

Jeg har et spørgsmål, som jeg taenker, mange må sidde med ligesom jeg ...

Jeg har en 2015 Peugeot 208 1.6 BlueHDI 100 hk, som har kørt 73.000 km.

Den bliver brugt som bil nr. 2 og var egentlig købt som pendlerbil, men behovet har slet ikke vaeret der. Så nu kører den mest på småture og kun 5.000-7.000 km om året.

Den er jo meget billig i drift med 33 km/l og 320 kr. i vaegtafgif­t; men jeg er noget bekymret for vaerksteds­regninger (som der allerede har vaeret en del af ), og at den kun kører småture, som dieselmoto­ren nok ikke er så glad for i laengden.

Burde jeg skynde mig at få den solgt og skifte til en elbil nu, mens jeg kan få en fornuftig pris for Peugeoten?

Taenker, budgettet er maks. 200.000 kr. (gerne mindre). Er fristet af en brugt Tesla Model 3 eller Citroën C3. Hvad ville I gøre, eller skal jeg bare blive ved med at køre i Peugeoten, indtil der kommer flere billige elbiler i dette segment?

Hvad vil du anbefale?

Anders Lauersen

Svar:

Din situation bør helt sikkert tages i betragtnin­g med det kørselsbeh­ov, du har. Det er jo ikke ideelt for en dieselbil. Heldigvis kan den godt saelges, siger markedsana­lytiker Jan Lang fra Bilbasen.

Jeg synes, at den nye Citroën ë-C3 er en oplagt mulighed. En Tesla Model 3 er nok alt for stor til dit behov. Du kører jo ikke ret langt, så en Tesla vil du ikke have saerlig meget glaede af.

Kan du vente lidt laengere, kan du også overveje at vente på den elektriske Renault 5, men den nye Citroën er helt oplagt. Generelt, når man sidder med aeldre dieselbile­r, så er det bare med at komme af med dem.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark