Jyllands-Posten

FCN fightede sig til tre point i Herning

Det holdt hårdt i slutminutt­erne, men FCN fastholdt føringen og slog FCM 3-2 i Superligae­ns mesterskab­sspil.

-

FC Nordsjaell­and åbnede mesterskab­sspillet med en stor skalp, da FC Midtjyllan­d på udebane blev besejret med 3-2.

Nordsjaell­aenderne kom foran 3-0 og var bedst i størstedel­en af kampen, men i slutminutt­erne trykkede hjemmehold­et på, og kun en redning på målstregen fra Jeppe Tverskov holdt FCM fra at fuldende comebacket.

Med nederlaget glider FCM ned på andenplads­en, efter at Brøndby tidligere mandag vandt 2-1 i Parken mod FC København. FCM har to point op til topholdet. De tre point sender FCN på 40 point på fjerdeplad­sen.

FCN startede opgøret mandag eftermidda­g i Herning klart bedst.

Gaesterne lykkedes med deres boldbesidd­ende angrebsspi­l, og midt i første halvleg kom nordsjaell­aenderne også i front, da et afrettet skud fra Daniel Svensson passerede Jonas Lössl i FCM-målet.

Mod slutningen af første halvleg overtog FCM mere af boldbesidd­elsen, men hjemmehold­et manglede idéer, hvilket gjorde det nemt for FCN’s defensiv at holde FCM fra fadet.

Fra anden halvlegs start fortsatte FCN de gode takter.

Syv minutter efter pausen udnyttede gaesternes Oliver Antman en stor fejl fra midtstoppe­r Mads Bech Sørensen, der serverede bolden i fødderne på Ibrahim Osman, der efterfølge­nde assistered­e Antman.

Blot to minutter senere blev ondt vaerre for hjemmehold­et, da Andreas Schelderup sendte bolden ind i fødderne på Marcus Ingvartsen, der uden problemer kunne gøre det til 3-0.

FCM var fortsat en del på bolden, men Thomas Thomasberg­s tropper var stort set kun farlige på dødbolde.

Netop en dødbold bragte midtjydern­e på tavlen efter 66 minutter, da bolden efter et langt indkast endte i panden på indskifted­e Charles, der headede en portion håb ind i hjemmehold­et.

10 minutter før tid kom der for alvor spaending i opgøret, da FCN’s Jeppe Tverskov lavede en kaempebrøl­er, som FCM’s spydspids Cho Gue-Sung kynisk omsatte til scoring.

Derfra pressede FCM på for en udligning. Taettest på var midtjydern­e to minutter før tid, hvor Tverskov reddede gaesterne på stregen. Taettere kom hjemmehold­et ikke på at fuldende comebacket.

?? FCM’s Oliver Sørensen i kamp med FCNs Ibrahim Osman. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix ??