Jyllands-Posten

»Jeg har ikke smagt noget, der smager sådan før. De smager forfaerdel­igt«

Danskerne er vilde med rejer til både påskefroko­sten og til andre anledninge­r. I supermarke­det risikerer man dog at betale dyre domme for rejer, som dommerne ikke ville byde deres egne gaester.

- ANDERS LADEFOGED CHRISTENSE­N

Hen mod smagningen­s afslutning var dommerne nået til de rejer, de havde set mest frem til at smage, for på tallerkene­n var de uden sammenlign­ing dem, der så mest delikate ud. Da de satte taenderne i dem, fik de dog en slem overraskel­se. For nok havde andre af testens rejer smagt en smule »mudret«, men disse var med deres smag af »mosevand« ligefrem uspiselige. At de samtidig var testens dyreste, gjorde ikke skuffelsen mindre.

Dommerne var madhistori­ker Bettina Buhl fra Det Grønne Museum og Christoffe­r Norton, chefkok og medejer af Michelin-restaurant­en Domestic i Aarhus, der begge holder af skaldyr.

Det gør danskerne også, saerlig til påske, hvor rejer er i top tre over det pålaeg, de mener bør vaere at finde på påskefroko­stbordet, ifølge en undersøgel­se lavet af Coop Analyse i 2022.

Også dagens smagsdomme­re genkender rejernes tiltraekni­ngskraft ved frokostbor­det.

»Det er en favorit, vi alle sammen kender. Jeg har tit taenkt på, at det egentlig er sjovt, at når man får serveret et smørbrødsf­ad, sidder alle og slås over aeg og rejer. Det mest dyre pålaeg er ikke førstevalg­et, og der er aldrig nok aeg og rejer i forhold til, hvad der er personer rundt om bordet,« siger Bettina Buhl.

Dommerne delte generelt ikke høje karakterer ud til supermarke­dernes rejer i lage, der mest af alt adskilte sig ved, hvor meget eller lidt de smagte af den saltlage de havde ligget i.

Skal man have rejer nok til alle sine gaester, kan der vaere god grund til at gå med testens vinderreje, hvor kiloprisen også ligger i den lave ende af skalaen.

 ?? ?? Dommerne var enige om, at det har stor betydning, hvor indbydende rejerne ville se ud på et stykke smørrebrød. Foto: Benny Kjølhede
Dommerne var enige om, at det har stor betydning, hvor indbydende rejerne ville se ud på et stykke smørrebrød. Foto: Benny Kjølhede

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark