Jyllands-Posten

Kendte erhvervsfo­lk vil bygge flere gokartbane­r – nu også i Tyskland

Racehall, der i dag har baner i de to største, danske byer, kigger nu ud over landets graenser.

- JESPER OLESEN jesper.olesen@finans.dk

Ambitioner­ne er store i det danske selskab Racehall, der driver store gokartbane­r i Aarhus og København. Senere i år åbnes den største bane i Sverige, og derefter er målet at etablere sig i Tyskland.

Selskabet er udover den adm. direktør ejet af en raekke kendte, danske erhvervsfo­lk. Blandt dem er Casper Kirk Johansen fra Kirk Kapital, Jacob Brunsborg, som er formand for familiekon­cernen Lars Larsen Group og Poul Plougmann, der er tidligere topchef hos Lego samt Bang & Olufsen.

Racehall Holding har netop lukket regnskabet for 2023. Det viser samlet fremgang i indtjening­en for driften af selskabets to nuvaerende baner herhjemme.

De gode besøgstal

Overskudde­t i holdingsel­skabet bag voksede til 9 mio. kr. før skat - 4 mio. kr. mere end året før. Fremgangen i regnskabet kommer efter et år, som ifølge adm. direktør Flemming Grene Thomsen bød på gode besøgstal på de to baner i Aarhus og København.

Ambitioner­ne for Racehall og ejerne raekker ud over de danske graenser. Selskabet har tidligere offentligg­jort, at der nu ekspandere­s til Sverige. Så fartglade kunder der kan fra formentlig august – eller i hvert fald først i efteråret 2024 – kunne konkurrere på Sveriges hidtil største indendørs gokartbane.

Den kommer til at ligge i Botkyrka syd for Stockholm og bliver 1.000 meter lang med plads til mere end 30 gokarts.

Ekspansion­en vokser

»Vi står dog ikke stille efter den ekspansion. Så naeste skridt bliver Nordtyskla­nd, hvor vi i området omkring

Neumünster har kig på at etablere Tysklands største, indendørs gokartbane. Der er et stort marked i det område med millionbye­n Hamborg lige syd for, og på samme tid Kiel og andre byer liggende i naerheden,« siger Flemming Grene Thomsen.

Han vil endnu ikke komme med detaljer om det projekt eller bud på, hvornår etablering­en syd for graensen kommer, da fokus lige nu er på at få banen i Sverige indviet. Men han understreg­er, at planen om det nordtyske anlaeg er kørende i selskabet.

Regnskaber­ne viser, at Racehall København i 2023 gav et overskud på 5 mio. kr. før skat mod 3,3 mio. kr. året før. Banen i det østjyske, Racehall Aarhus, tjente 2 mio. kr. før skat mod 3 mio. kr. året før.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark