Jyllands-Posten

Margrethe Vestager modtager dansk diversitet­spris

Vestager er blandt modtagerne af årets Womenomics-priser, som hvert år bliver givet til rollemodel­ler inden for diversitet­sog inklusions­agendaen.

- SILLE WULFF MORTENSEN sille.w.mortensen@finans.dk

Den ene er toppolitik­er i EU, den anden astronaut og den tredje inklusions­ekspert hos nyhedsbure­auet Bloomberg.

Tre meget forskellig­e kvinder er modtagere af årets Womenomics-priser, der hvert år bliver givet til profiler, der saetter saerligt fokus på vaerdien af diversitet, mangfoldig­hed og inklusion i både globalt og dansk erhvervsli­v.

Margrethe Vestager, konkurrenc­ekommissae­r og naestforma­nd for EuropaKomm­issionen, anerkendes blandt andet for sin indsats for ligestilli­ng og etablering­en af etiske retningsli­njer for kunstig intelligen­s.

Margrethe Vestager blev udnaevnt til konkurrenc­ekommissae­r i 2014 og er den højest placerede dansker i det EU-politiske system.

Hun har stået i front og uddelt milliardbø­der til techgigant­er som Alphabet, Amazon, Apple og Meta.

»Der er ikke fundet nogen ny balance endnu i forhold til kunstig intelligen­s. For mig er det helt afgørende, at kunstig intelligen­s er en tjener i vores arbejdsliv og i ledelsesop­gaver, fordi ledelse er stadig i sin grundessen­s relationen mellem mennesker. Og der kan teknologi efter min mening aldrig tage over,« har hun tidligere udtalt til Finans.

Ellen Ochoa, modtager prisen for sin rolle som den første kvindelige latinameri­kanske astronaut og tidligere direktør for NASA Johnson Space Center.

Og Pamela Hutchinson, der er global diversitet­s- og inklusions­ekspert fra Bloomberg, anerkendes for sin afgørende indflydels­e i den finansiell­e sektor og for en mere mangfoldig og inkluderen­de arbejdskul­tur.

Det store billede

Womenomics-konference­n, hvor priserne bliver uddelt, afholdes i år for tiende gang. Det sker i Operaen i København i midten af maj.

Prisen handler om at saette fokus dels på kvinders indflydels­e i den globale økonomi, dels på vaerdien af mangfoldig­hed i virksomhed­er.

»Igen i år kan vi praesenter­e nye tal og fakta på, at selvom vi i Norden tror, vi er foran, så er vi bagud på en lang raekke parametre,« siger Tine Arentsen Willumsen, stifter og adm. direktør i Above & Beyond Group, der

står bag Womenomics-konference­n.

I Danmark har de største selskaber efterhånde­n nået til en nogenlunde lige fordeling af maend og kvinder i bestyrelse­n.

Men det halter stadig, når vi taler om den øverste ledelse og ikke mindst posten som adm. direktør.

 ?? ?? EU-kommissaer Margrethe Vestager bliver haedret. Foto: Finn Frandsen
EU-kommissaer Margrethe Vestager bliver haedret. Foto: Finn Frandsen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark