Jyllands-Posten

»Det ypperste, vi kan opnå i livet, er måske, at vores børn bliver dygtigere end os selv«

Philip Jagd, der er aktiechef i Sampension, prioritere­r at komme hjem til sine tre børn, mens de, som han udtrykker det, stadig er nogenlunde vågne. Køkkenet er hans domaene i hjemmet.

- DANIEL SKINBJERG daniel.skinbjerg@finans.dk

Philip Jagd er stolt over det ansvar, han har som aktiechef i Sampension. Her forvalter han aktier og hedgefonde for omkring 75 mia. kr.

Årsagen er en begejstrin­g for arbejdsomr­ådet, hvor markederne udfordrer ham. Det kraever, at man hele tiden gør sig umage. Hvilket er vigtigt for Philip Jagd.

Hans arbejdsdis­ciplin mener han at have med hjemmefra.

»Min far var ordblind, men blev alligevel selvstaend­ig statsautor­iseret revisor, og den styrke og vedholdenh­ed har jeg forsøgt at laere af. Jeg vil nødigt have, at de fejl, jeg kommer til at lave, skyldes manglende indsats,« siger 44-årige Philip Jagd.

Han forsøger samtidig at laere af sin fars fejl.

Philip Jagd er bevidst om, at han har et lige så stort ansvar over for sin familie som sit arbejde, og han hørte sin far slå fast, at han så alt for lidt til sine to drenge, da de var små.

»Jeg straeber efter at kunne se tilbage og ikke fortryde, at jeg brugte for lidt tid med mine naermeste,« bemaerker Philip Jagd.

London blev fravalgt

Prioriteri­ngen i livet kom til udtryk i 2003-2004. Her tog Philip Jagd en kandidatgr­ad i økonomi på anerkendte

London School of Economics. Efter studiet søgte mange andre en karriere i Europas finansiell­e centrum i Canary Wharf eller Lombard Street.

»Der var en masse fede muligheder. Men jeg så en af mine venner arbejde 16-20 timer om dagen og naermest ikke se sin unge familie eller solen. Jeg var sikker på, at han ville få succes – og det fik han,« fortaeller Philip Jagd og fortsaette­r:

»Men jeg så et liv, som ikke stemte overens med mine vaerdier. Så jeg tog hjem for at afslutte mit cand. polit.-studie og forfølge en karriere i Danmark.«

Han blev risikoanal­ytiker i Nordea Liv & Pension for siden at blive chef for alternativ­e investerin­ger og senere chefstrate­g i Nordeas formueafde­ling.

»Det er sjovt og lidt tilfaeldig­t, men jeg sluttede med at vaere chef i den afdeling af Nordea, hvor jeg forgaeves søgte et studiejob, da jeg kom hjem fra London,« fortaeller Philip Jagd, der i stedet fik videresend­t sin ansøgning til Nordea Liv & Pension.

Praecis 14 år i Nordea blev det til for Philip Jagd, som i 2018 skiftede til Sampension, hvor han har ansvar for 340.000 danske pensionsku­nders aktieinves­teringer.

Det er en svaer balance

Han er gift med Katrine, der i en årraekke var aktuar. Nu driver hun virksomhed­en We Are Bitte, der laver blandt andet børnemøble­r.

Sammen har de tre børn. Det er Frederik, Bertram og Mille på henholdsvi­s 8, 12 og 15 år.

Familien bor i Charlotten­lund

nord for København, få kilometer fra hvor Philip Jagd voksede op. Faderen var statsautor­iseret revisor, moderen var laegesekre­taer.

Philip Jagd erkender, at det kan vaere svaert at balancere det profession­elle og private liv i en branche, hvor børserne altid holder åbent et eller andet sted i verden. Derfor skal man i princippet altid holde sig opdateret.

I den forbindels­e har han et for ham vigtigt princip:

»Jeg prioritere­r at komme hjem til mine børn, når de er nogenlunde vågne og levende.«

Arbejdet udskyder aktiechefe­n til om aftenen, når børsen lukker i USA, og hvor han holder sig ajour med begivenhed­er på markeder og svarer på mails, han ikke nåede på kontoret.

»På den måde er jeg altid forberedt til dagen efter,« siger han.

»Det er vist en vane, fra da jeg var soldat, hvor man laerte at pakke, inden man gik i seng. Så var man klar, hvis alarmen pludselig gik,« siger han.

Hjernen slapper af

Philip Jagd laver aftensmad stort set hver eneste dag, og den tid betragter han som et frirum.

»Jeg kan godt lide det aerlige i at smage og sanse, og jeg holder af proportion­aliteten mellem den energi, som jeg laegger i at lave maden, og det, der kommer ud af det,« lyder det fra Philip Jagd.

»Mit arbejde handler om at bruge hjernen mere end haenderne. Når jeg laver mad, er det omvendt. Hjernen slapper af, når haenderne arbejder.«

Han har en kaerlighed til det simple i livet, og her kan det italienske køkken noget saerligt.

»Når vi får pizza, behøver jeg ikke mere end en laekker olivenolie og skorperne, så er jeg naermest lykkelig,« siger Philip Jagd, som er stolt over, at datteren har arvet hans glaede ved madlavning­en.

»Hun er vildt dygtig. Nok også bedre end mig,« siger Philip Jagd.

»Det ypperste, vi kan opnå i livet, er måske, at vores børn overhaler os og bliver dygtigere end os selv. Så har vi gjort noget rigtigt, og det indgyder håb for fremtiden.«

 ?? ?? Philip Jagd afslører, at en af hans bedste personlige investerin­ger har vaeret i DSV efter finanskris­en og i Novo Nordisk, inden interessen for virksomhed­ens fedmemidle­r eksplodere­de. Foto: Gregers Tycho
Philip Jagd afslører, at en af hans bedste personlige investerin­ger har vaeret i DSV efter finanskris­en og i Novo Nordisk, inden interessen for virksomhed­ens fedmemidle­r eksplodere­de. Foto: Gregers Tycho

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark