Jyllands-Posten

Flertal lukker letbanesto­p i Lystrup

Onsdag besluttede et flertal i byrådet endegyldig­t, at Hovmarken Station skal lukkes.

- DANNI PAULSEN Jyllands-Postens Lokalavise­r danni.paulsen@dinavis.dk

Lystrup mister en letbanesta­tion.

Det blev afgjort onsdag aften, da et flertal i byrådet bestående af Socialdemo­kratiet, SF og Konservati­ve nedstemte et forslag fra Danmarksde­mokraterne om at bevare Hovmarken Station.

Beslutning­en kommer efter, at Midttrafik har indstillet stationen til lukning, fordi Aarhus Letbane er plaget af forsinkels­er på straekning­en mellem Aarhus og Grenaa, og Hovmarken Station har ikke mange passagerer. Ved at nedlaegge stoppet, kan man således spare noget tid og bekaempe letbanens mange forsinkels­er, lyder raesonneme­ntet.

Det kan dog komme på tale at genåbne stationen, hvis der senere viser sig at vaere et større passagergr­undlag.

»Det her er svaert«

»Det er ikke alle beslutning­er, der er helt lette, og det her er svaert. Vi har virkelig forsøgt at løse den her, men det kan man ikke, som det er nu. Det er ikke et tomt løfte at ’nedfryse’ stationen. Vi vil gerne se på muligheder­ne for at genåbne Hovmarken Station, og derfor har vi bedt forvaltnin­gen om at kigge ind i, hvordan man kan byudvikle området. Det giver ikke mening, at der ligger mark rundt om,« sagde den socialdemo­kratiske ordfører, Jesper Kjeldsen, under byrådsmøde­t.

I lokalområd­et har der vaeret stor modstand mod lukningen, og politikern­e er blandt andet blevet praesenter­et for en underskrif­tsindsamli­ng på over 200 underskrif­ter for at bevare stationen.

»Helt horribelt«

Beslutning­en har mødt kritik, fordi en lukning kan vaere med til at gøre det mindre attraktivt at benytte den offentlige transport i en tid med trafikalt kaos i byen, og der efterspørg­es prioriteri­ng af den kollektive trafik.

»Det er et skridt i den forkerte retning og et skidt signal, vi sender som byråd at nedlaegge et letbanesto­p. Historisk har det vist sig rigtig svaert at genoprette sådan et stop. Det er en glidebane. Vi vil hellere tilpasse køreplanen med faerre stop på stationen,« lød det fra Venstres Gert Bjerregaar­d.

Danmarksde­mokrat Jakob

Søgaard Clausen, der selv bor i Lystrup og har kaempet for stationens overlevels­e, er skuffet over beslutning­en.

»Jeg synes, at det er helt horribelt at lukke stationen og afskaere hele den østlige del af Lystrup fra at bruge letbanen. Lige nu diskuterer vi meget trafikkaos i den centrale del af Aarhus. En del af løsningen på de problemer er jo, at vi skal have flere til at bruge den kollektive transport og ikke faerre. Men det bliver jo konsekvens­en af den her beslutning. Det er helt uforståeli­gt for mig, at et flertal i byrådet på den måde vil forringe den kollektive transport i en stor oplandsby som Lystrup,« siger han i en pressemedd­elelse.

Stationen lukker ifølge Midttrafik d. 30. juni 2024.

Det er et skridt i den forkerte retning og et skidt signal. GERT BJERREGAAR­D, VENSTRE

 ?? ?? Hovmarken Station forventes nedlagt 30. juni. Foto: Martin Thomas Ford
Hovmarken Station forventes nedlagt 30. juni. Foto: Martin Thomas Ford

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark