Jyllands-Posten

5 storbyer til din ønskeliste

-

På en storbyrejs­e inviteres du indenfor i et af landets vigtigste hjertekamr­e. Godt nok er storbyer selvsagt store, men her skal du sjaeldent gå mange skridt, før historien folder sig ud og den naeste kulturople­velse åbenbarer sig. Her har du friheden til at blive vaek i et virvar af historiske gader, mens du bliver ét med byens rytme. Og her hopper du hurtigt fra det ene århundrede til det naeste, når du begiver dig rundt mellem gamle bydele og hippe kvarterer. Storbyer er ensbetyden­de med hyggelige slentretur­e og museumsbes­øg, god mad og caféhygge, og med NILLES venter din naeste storbyrejs­e lige rundt om hjørnet. Naturligvi­s med rejseleder­en som din tryghed, rundviser og faste kilde til forslag til egne oplevelser.

1 Stockholm

Storbyferi­en kommer med en snert af nordisk hjemlighed, når vi til sommer oplever svenskerne­s smukke hovedstad. Vi bor i gåafstand til det historiske Gamla Stan, som vi udforsker sammen med rejseleder­en, ligesom vi besøger Stadshuset, det UNESCObesk­yttede Drottningh­olm Slot og flere af byens bedste museer. 5 dage fra kr. 5.595 pr. pers. Afrejse med bus 25/6, 8/7, 29/7, 12/8

2 Berlin

Hvis du elsker kultur og historie, har du formentlig allerede besøgt Berlin. Men Tysklands hovedstad er altid garant for flere spaendende oplevelser, og med vores faste base på et 4-stjernet hotel ved Alexanderp­latz har vi kort vej til byens mange højdepunkt­er. Glaed dig til at opleve byens omtumlede historie på byrundture i både øst og vest.

5 dage fra kr. 4.595 pr. pers. Afrejse med bus maj, juni juli, august, september, oktober

Laes mere på nillesrejs­er.dk/ber

3 Prag – Den gyldne stad

Er du arkitektur­interesser­et, venter der dig en guldgrube af skønne oplevelser, når vi går på opdagelse i Tjekkiets pragtfulde hovedstad. Vi slentrer gennem små krogede gader og over historiske torveplads­er, mens vi gør talrige stop til at beundre de berømte kirker, borge og broer. Om aftenen udforsker vi det tjekkiske køkken på lokale restaurant­er.

7 dage fra kr. 7.495 pr. pers. Afrejse med bus 14/7, 11/8, 8/9, 13/10

Laes mere på nillesrejs­er.dk/pra

4 Lissabon

De ikoniske sporvogne glider ustandseli­gt op og ned i de stejle gader i Portugals solbeskinn­ede hovedstad, og overalt i de historiske kvarterer som Belém, Alfama og Baixa lever søfartshis­torierne side om side med de UNESCO-beskyttede monumenter. Det har du to udflugter og to dage i byen på egen hånd til at opleve på vores rejse til Lissabonky­sten.

8 dage fra kr. 9.695 pr. pers. Afrejse fra Aalborg med direkte fly 3/9, 10/9, 17/9, 24/9, 1/10, 8/10, 15/10

Laes mere på nillesrejs­er.dk/lis

5 Barcelona, Katalonien

I få storbyer er kultur og livsnydels­e så naert beslaegtet som i Barcelona. Lige så snart du er faerdig med at slentre på Ramblaen og se byens kendte sevaerdigh­eder, venter de dejlige middelhavs­strande på at tage dig helt ned i gear. Oplev Barcelona på vores rejse til Katalonien, hvor vi bor en time med tog fra storbyen i Malgrat de Mar.

8 dage fra kr. 7.495 pr. pers. Afrejse fra Aalborg og Billund med direkte fly 6/6, 7/9, 14/9, 15/9, 21/9, 28/9

Laes mere på nillesrejs­er.dk/kat

 ?? ?? Med sine broer, kirkespir og pragtfulde arkitektur bør Prag stå på enhver kulturelsk­ers ønskeliste
Med sine broer, kirkespir og pragtfulde arkitektur bør Prag stå på enhver kulturelsk­ers ønskeliste
 ?? ?? I Barcelona er kulturople­velser og stranddase­ri to sider af samme mønt
I Barcelona er kulturople­velser og stranddase­ri to sider af samme mønt
 ?? ?? Tag med på en skøn sommerrejs­e til kulturhold­ige Stockholm
Tag med på en skøn sommerrejs­e til kulturhold­ige Stockholm
 ?? ?? Glaskuplen i rigdagsbyg­ningen i Berlin
Glaskuplen i rigdagsbyg­ningen i Berlin

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark