Jyllands-Posten

Peter Sterup sagde farvel til De Konservati­ve efter naesten 60 år

Tidligere folketings­medlem og eksgeneral­sekretaer for De Konservati­ve Peter Sterup forlod sidste år partiet efter 58 års medlemskab.

-

Der var til sidst for mange negative historier om De Konservati­ve, syntes Peter Sterup, som den 18. april runder 75 år.

Derfor takkede partiets tidligere generalsek­retaer i august 2023 af i partiet efter 58 medlemskab.

Det skete med en klar opsang til De Konservati­ves medlemmer og den davaerende formand i saerdelesh­ed.

Sterup mente, at den davaerende konservati­ve formand, nu afdøde Søren Pape Poulsen, burde traekke sig fra posten.

»I et politisk parti sker det jo mange gange, at man ikke er enig med sit parti. Men når man naesten hele tiden er uenig, må man jo overveje, om det ikke er tid til at sige stop,« sagde Sterup til Berlingske.

Peter Sterup var generalsek­retaer for De Konservati­ve fra 1992 til 1998. Fra 1989 til 1990 var han desuden medlem af Folketinge­t.

Sterup kritisered­e en raekke forhold hos De Konservati­ve anno 2023: Partiet førte en skidt valgkamp i 2022, partiet burde efterfølge­nde vaere gået med i en regering hen over den politiske midte, og »Pape kan ikke laengere saelge partiets politik og bør gå af som formand«, mente Sterup.

»Det er konservati­vt dna at vaere borgerlige stemmer, der arbejder og søger indflydels­e, når der er mulighed for at få det. Det gik man ikke efter. Sandheden er jo, at vi skulle have vaeret dér, hvor Moderatern­e

er i dag,« lød kritikken fra Sterup.

Egen virksomhed

Efter sit farvel som generalsek­retaer – og efter et mellemspil som redaktør på Skandinavi­sk Filmkompag­ni – besluttede Sterup sig for at starte egen pr-virksomhed.

Og selv om opgaverne i Primetime Kommunikat­ion i dag i højere grad handler om reklame end om pr, eksisterer virksomhed­en i bedste velgående og har taget den digitale virkelighe­d til sig.

Det har Sterup også, men han har alligevel fremtidssi­kret virksomhed­en med et generation­sskifte.

Yngre partnere står for den daglige drift, mens han selv siden 2019 har påtaget sig hvervet som bestyrelse­sformand.

Peter Sterup er uddannet journalist med en fortid på Kristeligt Dagblad og B.T., inden han blev informatio­nschef. Først hos Entreprenø­rforeninge­n og siden i Jernets Arbejdsgiv­erforening.

Schlüter og Engell

Det var den davaerende konservati­ve formand Poul Schlüter, der opdagede Sterups talent og gerne ville knytte partiet taettere til erhvervsli­vet.

Peter Sterup dannede sammen med den senere K-formand Hans Engell en slagkrafti­g ledelse af partiet i en periode, som isaer var praeget af flittigt samarbejde med Socialdemo­kratiet ind over den politiske midte.

Fødselaren er gift med journalist og tv-vaert Trine Gregorius.

Peter Sterup, Tidligere folketings­medlem og eksgeneral­sekretaer for De Konservati­ve

 ?? ?? Peter Sterup forlod De Konservati­ve efter uenighed om den politiske linje. Arkivfoto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Peter Sterup forlod De Konservati­ve efter uenighed om den politiske linje. Arkivfoto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark