Jyllands-Posten

Ry Blomstrer: Forårsmark­ed skal vise det bedste byen formår

Ry+ har sat alle sejl til for lørdag 20. april at skabe en dag med vaeskeaegt­e torvestemn­ing og oplevelser for både store og små.

- GRETHE BO MADSEN Jyllands-Postens Lokalavise­r gbm@uge-bladet.dk

Det skal summe af liv, hygge og vaskeaegte torvestemn­ing, når butikkerne i Ry rykker på gaden og inviterer byens og omegnen borgere til forårsmark­ed med butikker, boder og streetfood lørdag 20. april fra klokken 10 til 14.

»Vi har taget udgangspun­kt i alle de gode og spaendende butikker, vi har i området. Her har de muligheden for at vise deres faglighed frem og flere af dem har inviteret leverandør­er til at komme og vaere med. For første gang har vi fået lov til at spaerre Klostergad­e af. Hele bymidten omdannes til et markedsomr­åde, og foran både Bytorvet, Torvehalle­n og Pakhuset opstilles spaendende boder,« fortaeller Simon Rønlev, chef for Ry+.

Kaffe og kolde fadøl

Flere af byens butikker, rykker ”vaerkstede­t” med på gaden, så gaesterne på forårsmark­edet kan få et kig bag kulissen. Der bliver blandt andet mulighed for at få vurderet sine gamle smykker, se kunstneren svinge penslerne og skabe et smukt maleri, og maerke duften, når der ristes kaffebønne­r ude på torvet.

Ud over byens kendte butikker vil der også vaere boder med lokalt kunsthåndv­aerk, mulighed for at smage på specialite­ter, få friskbrygg­et kaffe eller en kold fadøl og fra klokken 12 er madboderne klar til at servere frokosten.

»Vi har taget alt det gode fra Ry by Night og genskaber det her. Den her lørdag har meget mere at byde på, end en almindelig­e lørdag formiddag. Forårsmark­edet er butikkerne­s mulighed for at vise alt det bedst de formår, og er for hele familien. Vi håber virkelig, folk vil komme, tage familien med og nyde forårsmark­edet,« siger Simon Rønlev.

Vi har taget alt det gode fra Ry by Night og genskaber det her. SIMON RØNLEV, CHEF FOR RY+

Laes mere om forårsmark­edet på ry.dk.

 ?? ?? Både Bytorvet, Torvehalle­n og Pakhuset vil summe af liv og torvestemn­ing og byde sig til med spaendende oplevelser for både store og små, når Ry+ lørdag 20. april inviterer til forårsmark­ed. Arkivfoto: Per Bille
Både Bytorvet, Torvehalle­n og Pakhuset vil summe af liv og torvestemn­ing og byde sig til med spaendende oplevelser for både store og små, når Ry+ lørdag 20. april inviterer til forårsmark­ed. Arkivfoto: Per Bille

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark