Jyllands-Posten

Stine Bosse er ikke moderat – hun er ekstremist

- PIA KJAERSGAAR­D MF, udlaending­eordfører, (DF)

Stine Bosse, Moderatern­es spidskandi­dat til EU-valget, siger nu, at hun blev »misforståe­t«, da hun sagde, at Danmark bør tage imod 7.000 asylansøge­re om året. Jeg tror nu, at Stine Bosse var ved sine fulde fem: Hvad hjertet er fuldt af, løber munden over med, som man siger. Hvordan kan nogen misforstå Stine Bosse, når hun siger, at det vil »gavne danskerne« at tage imod 7.000 afrikanere og arabere om året? »Det ville vi fint kunne,« siger hun frejdigt.

Jamen, hvorfor så holde sig til 7.000? Hvorfor ikke 70.000? Ganske vist bliver de 7.000 til mere end 20.000, når hustruer og børn skal fragtes hertil; men så vil 200.000 vel gavne danskerne endnu mere?

Hvis ikke Stine Bosse levede i en politisk osteklokke uden kontakt med danskerne udenfor, ville hun vide, at nok er danskerne et gaestfrit folkefaerd, men de fleste mener, at de har udvist rigelig gaestfrihe­d gennem de seneste fyrretyve år, og at gaesterne ikke har gengaeldt den med taknemligt samfundssi­nd.

Stine Bosse kan heller ikke have megen føling med europaeisk politik,

for hvis hun kastede et blik til Sverige, Holland, Frankrig og Tyskland, så ville hun blive bedrøvet over, at også i de lande synes borgerne, at deres gaestfrihe­d er blevet misbrugt.

Eksemplern­e er utallige, de går fra småt til stort, men det gør indtryk på danskerne, at folkeskole­n bliver nedbrudt af børne-bøllebande­r; og på svenskerne, når maskinpist­oler, knive og håndgranat­er kraever dødsofre hver uge. Og det

gør indtryk på alle europaeere, at tusinder af ophidsede og brølende muslimer marcherer i byernes gader, truer Europas jøder og kraever Israels udslettels­e.

Ikke mere af det samme, tak, siger stadig flere europaeere.

er ligeglad. Danskerne ved ikke deres eget vel, må man forstå, for hun vil have endnu en folkeafste­mning om vores retsforbeh­old. Retsforbeh­oldet har

Men Stine Bosse

ganske vist ikke forhindret en voldsom indvandrin­g til Danmark, men retsforbeh­oldet er Danmarks sidste vaern imod de vaerste udslag af den naermest frie masseindva­ndring, som ekstremist­erne i EUParlamen­tet og EU-Kommission­ens funktionae­rer baner vej for.

led nederlag 2015. Med en paen stemmedelt­agelse på 72 pct. afviste 53,1 pct. at opgive retsforbeh­oldet; 46,9 pct. stemte for. Forud var gået en kampagne, som skraemte med, at Danmark ville blive isoleret i det europaeisk­e politisama­rbejde og blive et rent fristed for lovløshed – det kom som bekendt ikke til at passe.

Men tillad også mig at skraemme

Alle danske EU-partier

lidt: Hvis vi opgiver retsforbeh­oldet, skal Danmark baere sin del af, hvad de nede i Bruxelles kalder ”solidarite­t”: Den består i, at EU lukker en masse migranter ind i Europa, hvorpå Danmark skal tage et vist antal betinget af Danmarks størrelse og velstand.

Det var, hvad danskerne stemte nej til den 3. december 2015.

vil åbenbart gøre danskerne møre med afstemning på afstemning, indtil de giver op, stemmer ja og tager imod de kvoter på tusindvis af migranter, som Bruxelles tildeler dem.

Når det handler om EU og Danmark, er Stine Bosse ikke spor moderat, hun er ekstremist: EU-ekstremist. Men hendes udtalelse er ikke en fortalelse, for Moderatern­es formand, Lars Løkke Rasmussen, siger uden omsvøb: »Spidskandi­daten for Moderatern­e repraesent­erer jo Moderatern­es politik. Og Moderatern­e synes, at vi skal aflive det danske retsforbeh­old.«

Men Stine Bosse

Hvis vi opgiver retsforbeh­oldet, skal Danmark baere sin del af, hvad de nede i Bruxelles kalder ”solidarite­t”: Den består i, at EU lukker en masse migranter ind i Europa, hvorpå Danmark skal tage et vist antal betinget af Danmarks størrelse og velstand.

Det er befriende klar tale, og den burde give vaelgerne endnu et klart pejlemaerk­e at stemme efter den 9. juni: Med Moderatern­e får de EUekstremi­sme. Med Dansk Folkeparti får de moderation – men mere Danmark og mindre EU.

 ?? ?? Stine Bosse har ikke sagt noget forkert i forhold til, hvad hendes parti mener. Moderatern­es Lars Løkke Rasmussen slår fast, at hun repraesent­erer partiets politik, skriver Pia Kjaersgaar­d. Foto: Emil Nicolai Helms/Scanpix
Stine Bosse har ikke sagt noget forkert i forhold til, hvad hendes parti mener. Moderatern­es Lars Løkke Rasmussen slår fast, at hun repraesent­erer partiets politik, skriver Pia Kjaersgaar­d. Foto: Emil Nicolai Helms/Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark