Jyllands-Posten

Løsgaenger Lars Boje stifter nyt parti til sommer

Lars Boje Mathiesen slår nu fast, at han stifter et nyt parti. Men en dato for praesentat­ionen mangler stadig.

-

Efter mange varslinger slår løsgaenger Lars Boje Mathiesen nu fast, at han stifter et nyt parti. Han satser på at kunne praesenter­e det ”enten i slut juni eller efter sommerferi­en i august”.

Det skriver Lars Boje Mathiesen i et opslag på Facebook.

»Danskerne fortjener et parti, som har modet og viljen til tage de nødvendige opgør med det politiske magtsystem, som ikke laengere arbejder for befolkning­en, men mest for deres egne interesser,« skriver han i opslaget.

Over telefonen forklarer Lars Boje Mathiesen, at det nye parti vil have en helt ny tilgang til folkestyre­t, partipolit­ik og politisk indhold.

»Vi er ikke bundet af ideologien­s spaendetrø­je, som stort set samtlige partier på Christians­borg er,« siger han.

»Vi er et parti, der er baseret på sund fornuft og ikke ideologi.«

Det er endnu for tidligt at røbe det nye partinavn, men Lars Boje Mathiesen vil gerne fortaelle om ét konkret tiltag i forhold til partiets kandidater.

»Vi kommer til at kraeve mindst 10 års erhvervser­faring for at stille op for partiet,« siger han og fremhaever, at han selv har arbejdet siden han var 13.

»De beslutning­er, der bliver truffet på Christians­borg, baerer praeg af, at folk derinde ikke har vaeret ude på arbejdsmar­kedet og tjene sine egne penge. De har ikke respekten for en mønt.«

Afsat som formand

Lars Boje Mathiesen blev i marts 2023 afsat som formand og ekskludere­t fra Nye

Borgerlige efter uenighed om hans aflønning og øvrige vilkår. Han har siden vaeret løsgaenger.

Han har flere gange inden for det seneste år udtalt, at han måske er på vej med sit eget parti, men intet konkret er sket endnu.

Videre naevner han i opslaget, at et partinavn nu skal godkendes af valgnaevne­t. Først når et parti er godkendt, kan det begynde at indsamle vaelgererk­laeringer. Det kraever 20.195 vaelgererk­laeringer for at blive opstillet til naeste folketings­valg.

Og selv om Boje Mathiesen allerede sidder i Folketinge­t, vil hans parti vaere nødt til at samle vaelgererk­laeringer. Det skyldes, at han blev valgt for Nye Borgerlige ved seneste valg.

Det fremgår ikke af Facebook-opslaget, hvem der mere er med omkring det nye parti. Men Lars Boje Mathiesen bruger både betegnelse­rne ”vi” og ”os” i Facebook-opslaget.

Han vil ikke uddybe, hvem der mere er en del af projektet.

Lars Boje Mathiesen har siddet i Folketinge­t siden 2019. Ved valget i 2022 fik han 11.150 personlige stemmer i Østjylland­s Storkreds.

Analysebur­eauet Common Consultanc­y konkludere­de i sin årlige rapport, at Lars Boje Mathiesen var den politiker, der fik flest interaktio­ner på Facebook i 2023 nummer to på listen var landets statsminis­ter. Det skrev DR i januar. Med interaktio­ner menes likes, reaktioner og kommentare­r.

 ?? ?? Lars Boje Mathiesen er endnu ikke klar til at røbe navnet på det nye parti. Arkivfoto: Jens Dresling/Polfoto
Lars Boje Mathiesen er endnu ikke klar til at røbe navnet på det nye parti. Arkivfoto: Jens Dresling/Polfoto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark