Jyllands-Posten

Her bliver alle ansatte betalt for at motionere hver dag

Det giver os mere, end det koster os. Sådan lyder det fra direktøren på en produktion­svirksomhe­d, hvor alle ansatte går, løber eller cykler i en halv time inden frokostpau­sen.

- TEA KROGH SØRENSEN tea.krogh@jp.dk

Klokken er lidt i 11 onsdag formiddag.

50-årige Chris Ringvig sidder ved sit skrivebord på kontoret og kigger koncentrer­et på skaermen. Det samme gør de øvrige supporttek­nikkere og ingeniørko­lleger omkring ham. Nogle taler i telefon, andre holder et lavmaelt møde ved et bord.

Pludselig – på få sekunder – er hele kontoret rømmet for medarbejde­re. Det samme gaelder produktion­shallen, mødelokale­rne og kontorerne, hvor ledelsen og administra­tionen sidder.

Alle medarbejde­re siver mod omklaednin­gsrummene, og et par minutter senere er bukser, skjorter, nederdele og arbejdskit­ler for en halv times tid skiftet ud med løbebukser, cykeltight­s, vandresko og løbesko. Og Chris Ringvig har fået sved på panden.

På produktion­svirksomhe­den ITW GSE i den nordlige del af Odense er motion en lige så normal del af arbejdsdag­en som møder, skaermarbe­jde og telefonsam­taler.

Hver dag kl. 11 bliver samtlige 85 medarbejde­res telefoner automatisk slået over på telefonsva­reren. Den naeste halve times tid bliver de ansatte betalt for enten at løbe, cykle eller gå sig en tur på de omkringlig­gende stier, villaveje og skovveje. I perioder har nogle valgt i stedet at spille padel, andre har arrangeret coretraeni­ng i det store mødelokale. Det er frivilligt, om man vil deltage – eneste krav fra virksomhed­en er, at motionen skal dyrkes sammen med en eller flere kolleger, og at det foregår fra kl. 11. Naesten uden undtagelse er alle ansatte i gang i den halve time hver dag, inden det er tid til et hurtigt bad og den efterfølge­nde frokost i kantinen. Også direktør Poul Elvstrøm, som på trods af en knaeskade ifører sig lycra og cykelbrill­er, hopper i sadlen.

Hvorfor vaelger en mellemstor produktion­svirksomhe­d, der har travlt med at vaekste og producere strømforsy­ninger, airconditi­on og såkaldt groundsupp­ort til lufthavne, at betale samtlige medarbejde­rne for at motionere midt i deres arbejdstid? Går det ikke ud over produktion­en?

»Nej, tvaertimod. Vi tror ikke på, at man som medarbejde­r kan vaere lige effektiv og koncentrer­et fra morgen til aften. Vi har brug for pauser og motion. Vi har erfaret, at det at tage en halv times daglig motion ud af kalenderen giver os mere, end det koster os,« siger Poul Elvstrøm. Han genkender arbejdskra­ftsmanglen, som mange virksomhed­er oplever, og er ikke i tvivl om, at Dansk Arbejdsgiv­erforening­s efterlysni­ng af en forbedret folkesundh­ed, er en god vej at gå.

I 15 år har den daglige faelles motion vaeret en del af hverdagen på ITW, og det er

 ?? ?? En halv times motion i arbejdstid­en på Odense-virksomhed­en ITW GSE afsluttes med et hurtigt bad og til sidst en frokostbuf­fet i kantinen med kollegerne. Dernaest fortsaette­r arbejdsdag­en som vanligt.
En halv times motion i arbejdstid­en på Odense-virksomhed­en ITW GSE afsluttes med et hurtigt bad og til sidst en frokostbuf­fet i kantinen med kollegerne. Dernaest fortsaette­r arbejdsdag­en som vanligt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark