Tysk mesterhold sendte usikre Odense på randen af CL-exit

Odense Håndbold leverede en usammenhae­ngende indsats og tabte overrasken­de klart til tyske Bietigheim.

-

Odense Håndbold har en uge til at finde helt andre takter frem, hvis holdet vil videre til Champions Leagues Final 4-staevne.

Indsatsen i søndagens udekamp mod det tyske mesterhold, Bietigheim, var således et godt stykke fra holdets topniveau og naeppe nok til sejr i Odense naeste søndag.

26-30 tabte Odense til det undertippe­de hjemmehold, som Odense ellers slog med både 3 mål ude og 13 mål hjemme i gruppespil­let.

Bietigheim, der traenes af danske Jakob Vestergaar­d, har dog forbedret sig siden da, og senest gik det overrasken­de ud over Ikast Håndbold i ottendedel­sfinalerne.

Odense virkede nervøs og fik en raedselsfu­ld start på opgøret i Ludwigsbur­g.

Tekniske fejl og en stribe afbraender­e gav tyskerne masser af kontrachan­cer, og dem takkede de for og bragte sig foran 8-2 efter 11 minutters spil.

Angrebsspi­l kiksede

Forsvaret og isaer landsholds­keeper Althea Reinhardt strammede sig an, og pendulet svingede trods mangelfuld­t angrebsspi­l gaesternes vej, hvorfor Maren Aardahl allerede 10 minutter senere havde udlignet til 9-9.

En udvisning og to afbraender­e af Dione Housheer i de sidste minutter inden pausen blev dog dyre, og Bietigheim gik til pausen foran 15-12.

De givetvis gode fynske intentione­r i pausen blev ikke overført til den første del af anden halvleg, for den mindede i skraemmend­e grad om opgørets indledning.

Odenses angrebspil fungerede slet ikke, og kun en håndfuld redninger af Reinhardt gjorde, at Bietigheim ikke stak helt af.

23-16 lød den tyske føring på, da den var på sit højeste, og først efter en timeout af Ole Gustav Gjekstad, der fire gange har vundet Champions League med norske hold, begyndte det langsomt at gå lidt den anden vej.

Individuel­t var der enkelte lyspunkter, men det flydende og sammenhaen­gende spil fik Odense aldrig sat sammen, og set i det lys var sejrens størrelse ganske passende.

?? ?? Ole Gustav Gjekstad har vundet CL fire gange med Larvik og Vipers Kristiansa­nd, men skal hanke alvorligt op i sit Odense-hold for blot at nå Final 4 i denne saeson. Arkivfoto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix